Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 20:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/emil-forsberg-kopte-100-gif-sundsvall-halsdukar/

Fotboll

Emil Forsberg köpte 100 Gif Sundsvall-halsdukar

Emil Forsberg känner sig som en son i Gif Sundsvall. Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Emil Forsberg är oroad och arg över situationen i klubben han växte upp med. 

Landslagsstjärnan köpte 100 Gif Sundsvallshanddukar för 60.000 kronor för att bidra. 

– Jag hoppas att det löser sig, annars får jag väl åka dit och rycka dem lite i öronen, säger han.

Emil Forsberg har inte varit på kansliet och hämtat ut sina halsdukar än, och han vet inte riktigt vad han ska göra med dem.

– Det får vi se. Jag ska väl försöka dela ut dem till folk som vill ha. Se om någon vill ha dem, säger han i samband med landslagets EM-kvalläger. 

Gif Sundsvall är i ekonomisk kris, och räknar med att gå 7,4 miljoner back i år. Det är inte första gången. 2017 var elitlicensen i fara. 

Halsduksinköpet var ett infall från Forsberg, säger han.

– Det var impulsivt. Nu är man ganska van vid att det blir någon slags presskonferens och det ser dåligt ut. Så nu får man försöka dra sitt strå till stacken, och försöka få med andra också som kan hjälpa till, för det ser inte jätteljust ut för dem. Jag hoppas att de löser det, det är väl deras skyldighet att göra det, för jag tycker att de hör hemma i allsvenskan, säger Leipzigspelaren.

Han känner mycket för föreningen.

– Jag har växt upp med Giffarna och min far spelade där väldigt längde. Jag känner de som arbetar där. Man blir som en slags son till föreningen, som bryr sig men samtidigt blir förbannad när det inte går rätt till. Och man blir förbannad när det blir såhär, man förstår inte riktigt vad som pågår. Jag hoppas att det löser sig, annars får jag väl åka dit och rycka dem lite i öronen, säger han.

Han är kritisk till att klubben återkommande hamnar i samma situation.

– Det är inte bra. Det ska inte hända. Man får göra en riktig rensning och se vad som har gått fel. Att man går så mycket back att det blir såhär år efter år. Jag förstår att det är svårt att driva en fotbollsförening, men man måste inse sin plats i näringskedjan, när det kommer till att skriva nya kontrakt, värva spelare. Jag hoppas att de har en diskussion i styrelsen och verkligen lägger korten på bordet, och framför allt får en framtidsplanering där det håller i längden.

Läs mer: Emil Forsberg om landslagsläckan: Oroväckande