Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 11:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/emil-forsberg-om-agentens-utspel-behover-inte-svara-pa-om-det-stammer/

Fotboll

Emil Forsberg om agentens utspel: Behöver inte svara på om det stämmer

Emil Forsberg. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Emil Forsberg har en ”proffsig relation” till förbundskapten Janne Andersson.

Det var landslagsmittfältarens mantra när han på torsdagen mötte pressen på Friends arena.

Att hans agent Hasan Cetinkaya uttryckt motsatsen ser 27-åringen inga problem med:

– Han säger vad han känner och tror, jag behöver inte gå ut och svara på om det stämmer eller inte.

Det var förra helgen som Aftonbladet publicerade en lång intervju med Hasan Cetinkaya.

I den uttrycker stjärnagenten – som bland annat har landslagsmittfältaren Emil Forsberg i sitt stall – att Forsberg inte används på rätt sätt i Janne Anderssons landslag, att det är ”skandal” att Forsberg inte vann Guldbollen 2017 och att han inte ”tror” att förbundskapten Andersson har någon relation till fotbollsstjärnan. 

– Han (Forsberg) har varit väldigt lycklig över att kunna sjunga nationalsången och representera sitt land – men han har varit väldigt olycklig fotbollsmässigt, sade Cetinkaya i den uppmärksammade intervjun.

– Och han hade mycket väl kunnat känna: ”Det här är fan inte mitt sätt att spela fotboll! Det här är fan en ledare som tar bort frisparkar och straffar och kanske till och med priser från mig!” Emil hade kunnat säga att landslaget kan fara åt helvete, att han inte är med under Jannes ledning. Som flera andra tidigare landslagsstjärnor har gjort... Men det här visar hur stor Emil är, när han gång på gång sväljer det.

När Emil Forsberg själv mötte medierna på torsdagen, inför lördagens EM-kvalmatch borta mot Malta, var det inte oväntat agentens kommentarer som stod i fokus. 

Forsberg svarade gång på gång att han älskar att spela i landslaget och att hans agent har rätt att ”vädra sina åsikter”:

– Jag tycker att det var en öppen och ärlig intervju, han sa vad han kände. Så för mig är det inga konstigheter. Han (Cetinkaya) har gjort ett fantastiskt jobb för mig och för många spelare. Han ville säga vad han tyckte, mer än så är det inte.

– Alla jag har pratat med älskade intervjun. Det var en öppen intervju, han har starka åsikter och står för dem. Och alla har rätt till sin åsikt. Så är det.

Angående relationen till Janne Andersson svarade Forsberg flera gånger att den är ”bra och proffsig”.

Så för att klargöra, du säger att han (Cetinkaya) har rätt till sina åsikter – men du håller inte med om hans åsikter?

– Vad är det jag inte ska hålla med om? Han sa att han ”tror” att han (Andersson) inte har en relation (till mig), men jag säger att jag och Janne har en proffsig relation. Han (Cetinkaya) säger vad han känner och tror, jag behöver inte gå ut och svara på om det stämmer eller inte. 

Angående huruvida han är nöjd med sin roll i landslaget forstätter Forsberg:

– Det är samma sak där, det är klart att jag hade önskat spela på ett annat sätt men det är inte det vi gör här i landslaget och det har jag inga problem med heller. Jag är här för att jag älskar att spela i landslaget. Sen kommer det alltid att vara åsikter, men det är Janne som är tränare och han som bestämmer. Jag gör det han säger till mig att göra och har aldrig gnällt på det heller.

På en fråga om han ser något problem i att hans agent så att säga för hans talan svarar 27-åringen:

– Han sa vad han tyckte, vad är grejen med det? Jag förstår inte. 

– Det var en öppen, ärlig intervju. Men som ni ser är jag här och spelar för landslaget. Jag älskar att vara här, jag har aldrig gnällt på min roll här, jag har aldrig sagt någonting om min roll här – utan jag är här för att jag vill att landslaget ska gå så bra som möjligt.

I Hasan Cetinkayas stall finns även landslagsstjärnorna Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf.

I Aftonbladets intervju menar agenten att trion Forsberg, Olsen och ”VNL” borde särbehandlats i landslaget.

Nilsson Lindelöf kommenterade saken här om dagen:

– Han (Cetinkaya) är en man med starka åsikter. Alla har rätt till sin åsikt men jag har en jävligt bra relation med alla i landslaget, alla ledare och självklart med Janne också.