Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

England hjältar oavsett hur det går i bronsmatchen

LONDON. Lördagens bronsmatch är ingen stor sak för engelsmännen. Det var guldet de ville ha. Nu hoppas de att det hyllade unga laget ska föra England till toppen i framtida mästerskap. 

Bitterheten efter Englands förlust mot Kroatien la sig ganska snabbt. Nu hyllas landslaget överallt i medierna. Vi kan vara stolta, är en fras som återkommer. Förbundskaptenen Gareth Southgate lyfts fram som den bästa på länge. Han verkar till och med ha haft roligt på jobbet, konstaterar engelsmännen överraskade. 

Det ganska unga och oerfarna laget har också blivit oerhört populärt. De har inte visat några divalater, har uppträtt avslappnat och verkar ha bra sammanhållning. Det är väsensskilt från hur hårt engelska landslag brukar behandlas i brittisk press. Engelsmännen som ser sitt land som fotbollens hem verkar känna att de äntligen har något att komma med i internationella mästerskap. 

Inför bronsmatchen mot Belgien är dock intresset ganska ljummet. Fotbollen skulle ju komma hem, då duger inte ett brons. 

Den amerikanske presidenten Trumps besök i Storbritannien har tagit över rubrikerna och på sportsidorna har det engelska lagets prestation i fotbolls-VM redan börjat summeras, som om VM var över. 

– Det var inte i en mach om bronset som vi ville befinna oss. Vi kommer försöka spela med så mycket stolthet som vi kan och avsluta på topp. Men vi kommer fortfarande tänka på förlusten i semifinalen, vad som kunde ha varit, men visst jag vill spela, säger anfallsstjärnan Harry Kane i en intervju med the Guardian och summerar ganska väl känslorna inför matchen.

Oavsett hur det går väntas laget tas emot som hjältar när de återvänder till England. Premiärminister Theresa May har redan meddelat att hon vill välkomna laget till premiärministerns kontor på Downing Street 10. 

Det här var första gången på 28 år som England nådde semifinal i ett VM. Nu är förhoppningen att det går hela vägen vid nästa mästerskap. 

Läs mer: Bronsmatchen som ingen vill spela

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.