Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 22:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/erik-hamren-det-finns-mycket-rasism-som-inte-syns-i-sverige/

Erik Hamrén har som mål att gå till EM med Island. ”Det är den kanske största utmaningen hittills.”
SPORT

Erik Hamrén: Det finns mycket rasism som inte syns i Sverige

REYKJAVIK. Erik Hamrén lämnade rampljuset och posten som svensk förbundskapten efter EM 2016. Men vad hände sedan? DN:s Johar Bendjelloul och fotograf Adam Daver reste till Reykjavik, där Hamrén nu leder Islands fotbollslandslag.

Han berättar om nya jobbet, kritiken mot Zlatan och vad som gjorde mest ont under tiden som Sveriges förbundskapten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 6 Truppen inför nästa landslagssamling presenteras framför ett isländskt pressuppbåd.
Foto: Adam Daver
Bild 2 av 6 Nationalarenan Laugardalsvöllurs spelargång. Här ska de isländska landslagsspelarna samsas om utrymmet med franska världsstjärnor i samband med höstens EM-kvalmatch.
Foto: Adam Daver
Bild 3 av 6 Erik Hamrén och den assisterande tränaren Freyr Alexandersson planerar den kommande veckans träningar. Efter tiden med Blågult tog det ett tag innan Hamrén kände lust för fotbollsjobb igen.
Foto: Adam Daver
Bild 4 av 6 De isländska mästarna Valúr spelar cupmatch. På läktaren spanar Erik Hamrén på forne Hammarbybacken Birkir Már Sævarsson.
Foto: Adam Daver
Bild 5 av 6 Efter cupmatchen hälsar Hamrén på Birkir Már Sævarsson. Den ende spelaren från isländska ligan i landslaget.
Foto: Adam Daver
Bild 6 av 6 Om tiden som svensk förbundskapten säger Hamrén: ”Jag fick brev och mejl när jag tog ut spelare med icke-svenska namn. När jag gjorde Zlatan till kapten fick jag också mycket brev.”
Foto: Adam Daver