Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Eriksson besviken över finalbeslutet

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Den svenske fotbollsdomaren Jonas Eriksson hoppades i det längsta att få döma VM-finalen. Det blev inte så, till hans stora besvikelse.
”Jag har alltid varit en dålig förlorare”, sade han som programvärd i Sommar i P1.

Jonas Eriksson är nöjd med hur gruppspelsmatcherna USA–Ghana och Brasilien–Kamerun avlöpte och när teamet också fick chansen att leda åttondelsfinalen mellan Argentina och Schweiz hade de svenska rättskiparna ”nått ett mål”. Men det visade sig att Fifa hade höga tankar om svenskarna och att det inför finalen bara var fem-sex domare som var aktuella för det finaste uppdraget av dem alla.

”När Nicola Rizzolas namn presenterades var jag först av alla framme för att gratulera honom, han förtjänade finalen”, sade Jonas Eriksson. Men tillbaka på hotellrummet tog känslorna överhand. ”Det blev en tomhet och tystnad och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna. Jag har alltid varit en dålig förlorare”, sade Eriksson, som avstod att se finalen på plats utan ville hem så snart som möjligt.

”Det var som att ha varit förlovad länge med en tjej och hon gifter sig med en annan. Då vill man inte gå på bröllopet”, sade Eriksson, som inte har bestämt om han ska satsa vidare mot EM 2016 och VM 2018.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.