Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Fansen: Han gjorde VM:s snyggaste mål

Robin van Persies språngnick mot Spanien var inte fotbolls-VM:s vackraste mål. Utmärkelsen, efter Fifas omröstning, går i stället till James Rodriguez volleymål på Uruguay.

I 28:e minuten av åttondelsfinalen slog colombianen till. James Rodriguez tog emot bollen på bröstet med ryggen mot mål, snurrade runt och sköt med vänstern på halvvolley. Kanonskottet gick in via en distinkt touch i underkant på ribban.

– En vänstervolley från himlen, från Kristusstatyn på berget kommer den, utbrast Robert Perlsskog, som kommenterade matchen för TV4.

– En teknisk prestation av yttersta världsklass. Det är underbart att titta på, fyllde expertkommentatorn Anders Andersson i.

Nu har över fyra miljoner fotbollsfans sagt sitt och röstat fram målet till VM:s snyggaste, skriver Fifa.

James Rodriguez blev också VM:s främste målskytt sett till antalen, sex mål räckte för att vinna skytteligan.

Nederländernas Robin van Persie, vars språngnick mot Spanien fick stor uppmärksamhet, får nöja sig med en andra plats. Hur många röster som skilde målen åt avslöjas inte.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.