Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Femte raka utan förlust för Djurgården

Magnus Eriksson nickar in kvitteringen.
Magnus Eriksson nickar in kvitteringen. Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

Djurgården noterade femte raka matchen utan förlust efter 1–1 borta mot Jönköping. Magnus Eriksson kvitterade för Djurgården, och gick därmed upp i topp i den allsvenska skytteligan med sex mål.

– Mitt andra på huvudet i år, sade Eriksson till C More.

Eriksson som fått en härlig säsongstart. Med sex mål och fyra assist har han varit direkt inblandad i tio av Djurgårdens 15 mål.

Båda lagen låg rätt i positionerna under den första halvleken. Tempot var lågt och spelet låst. Djurgården fick inte ordning på spelet på offensiv planhalva, passningsspelet var slarvigt

Det var en halvlek utan heta målchanser, fram till sekunderna innan halvtid då hemmalaget tog ledningen.

Daryl Smylie hittade Dzenis Kozica med en bra lyftning in framför mål, Kozica nickade lågt förbi Andreas Isaksson.

Här hängde Djurgårdens defensiv inte med. Kozica och ytterligare en hemmaspelare kunde ohotade löpa in i ytan bakom en passiv backlinje.

I andra halvlek fick Djurgården exakt den öppning man behövde. Efter drygt 30 sekunder nickade Magnus Eriksson in kvitteringen, efter en väl avvägd hörna från Kim Källström. Erikssons sjätte mål för säsongen. Målvakten Anton Cajtoft hade tagit några steg ut och hamnade på mellanhand.

För att få bättre tempo gjorde Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel ett tidigt byte. Tog in Othman El Kabir i stället för Jesper Karlström redan efter 54 minuter. Ett byte som innebar att Djurgården kunde flytta upp positionerna, fick bättre spelbredd och vårdade bollen bättre.

– Vår första halvlek var den sämsta i år. Vi gjorde inget som var bra. Men vi steppade upp i andra, och en poäng är okej, tycker jag, sade Magnus Eriksson till C More.

– Nu blickar vi fram mot en fantastisk match mot AIK på måndag.