Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Förlust avslutade tung vecka för Östersund

Östersunds Tom Pettersson, Brwa Nouri, målvakt Andreas Andersson och Ken Sema deppar.
Östersunds Tom Pettersson, Brwa Nouri, målvakt Andreas Andersson och Ken Sema deppar. Foto: Bildbyrån

Östersunds FK har det tungt både på och utanför planen.

0–2-förlusten hemma mot Örebro blev slutpunkten på en minst sagt turbulent vecka i klubben.

Östersunds FK har varit klubben på allas läppar i fotbolls-Sverige den här veckan. Brottsmisstankarna mot ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg har kastat en mörk skugga över den jämtländska klubben, som inte heller har någon tröst att finna i lagets prestationer i allsvenskan.

När Örebro gästade Jämtkraft arena blev fjolårets succélag utan poäng – och står kvar på endast fyra poäng efter fem matcher.

– Det är bara att köra på så kommer det snart att vända. Jag är inte orolig, säger ÖFK-stjärnan Ken Sema till C More.

– Allt med Kindberg är inget som vi går runt och har i våra huvuden.

I 40:e minuten spelade Nahir Besara fram den framstormande högeryttern Daniel Björnkvist, som chippade bollen mot ÖFK-målet. Mittbacken Sotirios Papagiannopoulos försökte desperat kasta sig och rensa undan bollen, som han i stället skickade in i eget mål via ribban.

I 90:e minuten låg Björnkvist bakom Isaac Boyes 2–0-mål som definitivt avgjorde matchen. ÖSK är obesegrat efter två segrar och tre oavgjorda så här långt i allsvenskan.

– De har mycket boll och vi får försvara mycket i andra halvlek. Men vi skapar ändå chanser och gör två mål och vinner med 2–0, så vi är nöjda, säger Örebros Filip Rogic till C More.

Läs mer: Johan Esk: Bilden av Östersunds FK är för alltid förstörd

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.