Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/forsberg-historisk-nar-leipzig-kryssade/

SPORT

Forsberg historisk när Leipzig kryssade

Foto: Robert Michael/AFP

Emil Forsberg är för evigt inskriven i Leipzigs klubbhistoria.

Den 25-årige svensken gjorde det tyska Bundesligalagets mål i 1–1-matchen hemma mot Monaco i Champions League-premiären.

TT Text

I Malmö FF förblev Emil Forsberg mållös på sex matcher i Champions Leagues huvudturnering säsongen 2014–2015.

Det tog den svenske landslagsyttern endast 32 minuter i Leipzigs första match någonsin i Europas finaste klubblagsturnering för att hitta nät.

25-åringen från Sundsvall satte fart längs vänsterkanten efter att ha hängt kvar på Monacos planhalva, undvikit offside, och avslutat stenhårt med högern bakom Monacos vikarierande målvakt Diego Benaglio.

Forsberg, som var kaxig i förhandssnacket, lade händerna mot öronen och lyssnade till en överlycklig hemmapublik när han firade det historiska målet.

Glädjen blev däremot kortvarig. Det franska mästarlagets anfallare Youri Tielemans petade in sin egen retur på en nick som Leipzigs målvakt Péter Gulácsi inte kunde hålla, bara minuten efter Forsbergs ledningsmål.

Svensken, som i fredags avstod Bundesligamötet med Hamburg på grund av förkylning, byttes ut redan i den 63:e minuten i matchen som slutade 1–1.

En historisk första Champions League-poäng för Leipzig, tack vare Emil Forsberg.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt