Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/fotbollforbundet-utreder-ostersunds-arsmote/

Fotboll

Fotbollförbundet utreder Östersunds årsmöte

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Östersunds FK hade ett extra årsmöte den 12 april. Bo Ottosson valdes till ny klubbordförande, men en överklagan har nu inkommit till Svenska fotbollförbundet, skriver Östersunds-Posten.

Rätta artikel

En av ÖFK:s medlemmar vill ha utrett om allt gick rätt till på det extrainkallade årsmötet i april, om samtliga närvarande enligt stadgarna hade rösträtt i den slutna omröstningen vid valet av ny ordförande efter Daniel Kindberg.

– Det stämmer att vi fått in en överklagan. Just nu är ärendet i en fas för handläggning, säger Fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette till Östersunds-Posten.

På årsmötet ställdes sponsorernas ordförandekandidat Mathias Rasteby mot valberedningens förslag Bo Ottosson. Omröstningen slutade med siffrorna 57–31 i Ottossons favör.

Men mötet blev turbulent, enligt tidningen. En fråga var vilka som skulle ha rätt att rösta i omröstningen. Skulle medlemskapet vara tecknat före 30 oktober 2018 eller räckte det med att ha gått med under 2019?

Överklagan till förbundet från ÖFK-medlemmen gäller om något formellt fel begicks i samband med röstningen.

Chefsjurist Anders Hübinette säger att båda sidor (ÖFK-medlemmen och ÖFK:s styrelse) nu måste få komma till tals. Innan det kan bli tal om eventuella bestraffningar eller möjliga omprövningar av beslut.

Läs mer: Kindberg: Jag medgav brott för mina barns skull