Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Fotbollsspelaren Labinot Harbuzi är död

Labinot Harbuzi.
Labinot Harbuzi. Foto: Pontus Lundahl/TT

Den förre Malmö FF-spelaren Labinot Harbuzi är död. U21-landslagsmannen blev 32 år gammal.

– Det är overkligt. Det gör ont, säger hans pappa Ismet Harbuzi till Kvällsposten.

Aftonbladet skriver att Harbuzi segnade ihop i sitt hem vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen. Han hämtades av ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

– Jag vet inte vad som hänt, om jag ska vara ärlig. Jag och min fru gjorde hjärt- och lungräddning och sedan kom ambulans och brandkår tillsammans och fortsatte, säger Ismet Harbuzi till tidningen.

Han och hans fru var med sonen när det hände och försökte rädda sonens liv. 

– Det är overkligt. Det är svårt att beskriva. det gör ont. Vi får mycket stöttning, av familj och vänner, säger Ismet Harbuzi till Kvällsposten.

Harbuzi spelade senast i malaysiska Melaka United 2016. Han bodde nu i uppväxtstaden Malmö, skriver Aftonbladet.

Harbuzi spelade i Malmö FF mellan 2006 och 2009, och sågs som en av de största svenska fotbollstalangerna. 2009 var han med i det svenska U21-landslag som tog sig till semifinal i EM på hemmaplan, men karriären tog inte fart. Efter tiden i Malmö spelade han bland annat i Gençlerbirliği och Manisaspor i Turkiet, och var sedan i Syrianska och Malmöföreningen Prespa Birlik.

Fotbollssverige sörjer Labinot Harbuzi efter beskedet.

”Padel i går och allt var bra, så orättvist, vila i frid min vän”, skriver förre Malmöspelaren Pawel Cibicki, nu utlånad från Leeds till Molde.

– Väldigt, väldigt tragiskt. En glad och härlig kille som verkligen älskade att spela fotboll, säger hans förre tränare Roland Nilsson till Aftonbladet.

Nilsson är nu tränare för U21-landslaget.

– Tyvärr har han haft skadeproblem och bitar som har gjort att han inte har kunnat göra det fullt ut men när jag var där (i MFF) så fick vi ordning på det och han tog steget utomlands, säger han.

”RIP Labinot Harbuzi”, skriver landslagsspelaren Kosovare Asllani i sociala medier.

”En större talang än ’Labbe’ har jag inte sett. Han lekte ibland med oss äldre på träningarna. Hade allt utom möjligtvis fokus och då blir det inte så bra det kunde blivit. Så ledsen Labbe. Du hade ett fint hjärta i en alldeles för strulig värld”, skriver förre lagkamraten Anders Andersson.

”Vila i frid Labbe”, skriver Hammarbys Jiloan Hamad, som även han var i MFF samtidigt.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.