Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Fotbollsspelare erkänner barnsexbrott

Adam Johnson på väg in till domstolen i Bradford.
Adam Johnson på väg in till domstolen i Bradford. Foto: Peter Byrne/AP

Fotbollsspelaren Adam Johnson erkänner att han kysst en flicka som han visste var minderårig på ett ”sexuellt sätt”. Sunderlandmittfältaren erkänner sig också skyldig till grooming.

Det var i december 2014 som 28-åringen tog kontakt med den då 15-åriga flickan. Kontakterna pågick fram till i slutet av februari och enligt åtalet träffades de båda för att utföra sexuella handlingar, skriver The Telegraph.

Inför rätten på onsdagen erkände Johnson kontakterna, så kallad grooming, och ett fall av sexuell aktivitet med flickan, där han kysste henne på ett ”sexuellt sätt”. Han nekar till ytterligare två fall av sexuell aktivitet med samma flicka, som ska ha gått längre en kyss. Han erkände också att han rört henne på ett sexuellt sätt.

På ondagen hölls inledande förhandlingar. Själva rättegången börjar på fredag och beräknas pågå i två veckor, enligt Reuters. Om han döms på alla fyra punkter riskerar Johnson fängelse i upp till fjorton år, enligt The Telegraph. De två punkterna han erkänt kan ge fängelse i två år.

Johnson greps i början av mars i fjol efter att flickans pappa gjort en polisanmälan.