Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 08:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/fotbollsstjarnan-jose-antonio-reyes-dod-i-trafikolycka/

Fotboll

Fotbollsstjärnan José Antonio Reyes död i trafikolycka

José Antonio Reyes firar segern i Europa League med Sevilla 2016. Foto: BPI/TT

Den spanske fotbollsstjärnan José Antonio Reyes har dött i en trafikolycka – 35 år gammal, rapporterar Reuters. Han har tidigare spelat i Arsenal och Sevilla. 

Enligt den spanska tidningen Marca inträffade olyckan på lördagsmorgonen i stjärnans hemstad Utrera.

”Vi skulle inte kunna tillkännage några värre nyheter. Vår älskade förre ungdomsspelare José Antonio Reyes har dött i en trafikolycka. Vila i frid”, uppger Sevilla på sitt officiella Twitterkonto enligt Reuters. 

Reyes körde av motorvägen och hans bil fattade eld. I bilen färdades också två av Reyes kusiner. 23-årige Jonathan Reyes omkom. En annan kusin lyckades ta sig ur fordonet och vårdas nu på sjukhus med svåra brännskador.  Enligt uppgifter till Diario de Sevilla höll Reyes mycket hög hastighet när olyckan inträfade.

José Antonio Reyes har spelat i en rad olika klubbar, bland annat i Extremadura, Real Madrid och Atletico Madrid – samt i det spanska landslaget. 

Reyes debuterade i Sevilla när han var 16 år och kom till Arsenal 2004, där han vann Premier League samma säsong utan att förlora en enda match. I Arsenal blev han lagkamrat med bland annat Fredrik Ljungberg och en del av det obesegrade lag, kallat ”Invincibles”, som vann Premier League 2003/2004, skriver TT. 

”Förfärad över nyheten om min förre lagkamrat, José Antonio Reyes. Han gick bort alldeles för tidigt. Mina tankar är med hans familj och hans vänner”, skriver Ljungberg på Instagram intill en bild på de båda spelarna när de tillsammans med Thierry Henry firar ett mål.

Några år senare blev han utlånad till Real Madrid och gick senare vidare till Atletico innan han återvände till Sevilla 2012. Därefter spelade han för Espanyol  och senare för den kinesiska klubben Xinjiang Tianshan Leopard innan han återvände till det spanska laget Extremadura i januari i år. 

Förutom Premier League vann José Antonio Reyes bland annat FA-cupen, spanska ligan och Europa League, skriver TT. 

Spelaren hedras på flera håll i fotbollsvärlden och i kvällens Champions League-final kommer en tyst stund hållas till 35-åringens ära.

På söndag skulle Extremadura ha mött Cadiz i en bortamatch, men matchen har nu skjutits upp till tisdag kväll. 

https://twitter.com/SevillaFC/status/1134776423066062848

 

Reyes i Arsenal 2005.

Även Arsenal uttrycker sin sorg på Twitter:

https://twitter.com/Arsenal/status/1134788522420965377