Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 04:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/fredrik-ljungberg-ny-tranare-for-arsenal/

Fotboll

Fredrik Ljungberg ny tränare för Arsenal

Fredrik Ljungberg blir ny huvudtränare för Arsenal. Foto: Matthew Impey/Shutterstock

Fredrik Ljungberg tar tillfälligt över som tränare för Arsenal. Det meddelar klubben. 

Spanske Unai Emery får lämna jobbet efter torsdagskvällens förlust mot Eintracht Frankfurt.

”Jag kommer att ge allt jag har för att få folk att le igen”, skriver han.

42-årige Fredrik Ljungberg har sedan i somras varit assisterande tränare i Londonklubben där han hade stor del av sin karriär som spelare.

”Vi har bett Freddie Ljungberg att ta över ansvaret för A-laget som tillfällig huvudtränare. Vi har fullt förtroende för att Freddie ska ta oss framåt”, skriver klubben i ett uttalande.

Samtidigt meddelas att arbetet med att hitta en ny permanent huvudtränare inletts.

”Oavsett hur länge jag har ansvaret för Arsenal kommer jag att ge allt jag har för att få folk att le igen. Vi har några hektiska veckor framför oss och laget behöver ert stöd”, skriver Ljungberg i sociala medier.

Beslutet att låta Emery gå har tagits på grund av att resultaten och prestationerna inte varit på den önskade nivån, skriver klubben.

Svensken får göra sin första match som huvudtränare borta mot Norwich på söndag.

Unai Emery har lett Arsenal i 18 månader, och resultaten har inte nått upp till fansens förväntningar. Laget ligger på åttonde plats i Premier League och förlorade på torsdagskvällen med 1–2 mot Eintracht Frankfurt i Europa League inför glest befolkade läktare på hemmaplan.

Arsenal har inte vunnit på sju matcher och har bara tagit 18 poäng på de första 13 matcherna i ligan. 

Spanjoren tog över efter Arsène Wenger, som var var manager för Arsenal i 22 år. Fredrik Ljungberg spelade i klubben i nio år och var där under Wengers mest framgångsrika period kring sekelskiftet. Wengers Arsenal vann bland annat Premier League tre gånger, den första strax innan svensken värvades till klubben.

Innan han blev en del av Emerys tränarstab jobbade Ljungberg som U23-tränare i klubben. Han har även tidigare arbetat med Arsenals akademi. Där emellan var han assisterande tränare i tyska Wolfsburg.