Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/fyra-mal-starker-sveriges-chanser/

SPORT

Fyra mål stärker Sveriges chanser

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Efter mardrömsmatchen mot Bulgarien i fredags kunde Sverige vinna relativt enkelt över Belarus på bortaplan på söndagen. Slutresultatet 4–0 till Sverige gör nu att Sverige fortfarande har ett bra läge att ta sig vidare till play off och en plats i nästa VM.

Med 4–0 har Sverige plus elva mål mot Nederländernas fem. Nederländerna, som också vann sin match (med 3–1 mot Bulgarien hemma) ligger tre poäng efter Sverige.

För Sveriges del återstår nu en på papperet lätt hemmamatch mot i gruppen sistaplacerade Luxemburg som kan ge ännu fler plusmål. Något som kan behövas inför den sista matchen som blir mot starka Nederländerna. En match som Sverige kan tillåta sig att förlora med ett par mål och ändå komma tvåa.

Det gäller samtidigt att inte bli sämst av de åtta grupptvåorna. Vilket Sverige borde klara med tanke på att det endast är en av tvåorna som inte tar sig till play off.

Från detta slutspel går sedan fyra lag vidare medan fyra får finna sig i att ha missat VM.

Svenska målgörare i dag blev Emil Forsberg, Christoffer Nyman, Marcus Berg och Andreas Granqvist (straff). Dagens vinst gjorde att Sverige tillfälligt ledde gruppen tills Frankrike tog en poäng mot Luxemburg senare på kvällen. Därmed toppar Frankrike tabellen en poäng före Sverige.

Johan Esk: Stor och viktig seger – på flera sätt

Ämnen i artikeln

Belarus
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt