Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 16:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/garanterat-rund-vm-boll-gillas-inte-av-alla/

SPORT

Garanterat rund VM-boll gillas inte av alla

Bild 1 av 3 Jabulani betyder ”att fira” på bantuspråket isizulu, ett av elva officiella språk i Sydafrika. Elva färger används i bollens utformning.
Bild: Michael Sohn / AP
Bild 2 av 3 Charlize Theron, sydafrikansk skådespelerska, ser ut att gilla bollen. Hon medverkade när Jabulani visades upp i Kapstaden i december 2009.
Bild: Victor R Caivano / AP
Bild 3 av 3 Ajaj, han greppar inte bollen! USA:s landslagskeeper Marcus Hahnemann är en av flera målvakter som är mindre entusiastisk över Jabulanin.
Bild: Elise Amendola / AP

Bollen är rund, brukar det heta. Frågan är nu om inte den boll som kommer att användas i fotbolls-VM är för rund... i meningen att den är alltför perfekt i formen. Spelare som stiftat bekantskap med ”Jabulani” är inte odelat positiva.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.