Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Gazinskij VM:s första målskytt

Hemmalaget Ryssland tog en tidig ledning i VM:s premiärmatch mot Saudiarabien. Målskytt: Jurij Gazinskij på nick i tolfte minuten. Ryssarna hade sedan inga problem att ta en 5–0-seger.

Premiärmålet kom efter ett inlägg från Roman Zobnin på vänsterkanten. Gazinskij nådde högre än de ganska kortvuxna saudiska försvararna och kunde nicka in årets första VM-mål värdlandet. 

Det inför VM omdiskuterade videodomarsystemet, VAR, kunde ha kommit att användas för första gången redan efter fem minuter. Under ett saudiskt anfall träffade bollen en ryss i eget straffområde, möjligen på handen. Saudiska spelare ropade på domaren om straff, men utan att de riktigt verkade tro på det. Huvuddomaren Nestor Pitana lät också spelet gå vidare.

Läs mer: Mindre viftande från linjedomarna när VAR tar över

I 43:e matchminuten satte sedan Ryssland sitt andra mål genom inhopparen Denis Tjerysjev som kom in efter att Alan Dzagojev tvingats byta med förmodad muskelbristning. Tjerysjev avslutade en snabb, smart rysk kontring, genom att lyfta lätt över en försvarares ben och sedan panga in målet från nära håll.

Om saudierna visade lite motstånd i början så blev det sämre och sämre med det ju längre matchklockan tickade. I 71:a minuten gjorde Ryssland 3–0, matchens andra nickmål. Än en gång var det en inhoppare, Artem Dzjuba, som prickade rätt med huvudet.

I matchens slutminut satte Tjerysjev sitt andra mål för dagen, en vacker träffa med utsidan av vänster fot som ledde till 4–0. Slutresultatet alltså? Nej, i tredje övertidsminuten fick Ryssland frispark utanför straffområdet, och Aleksandr Golovin satte 5–0 med matchens sista spark. 

Läs mer: VM-premiär: en dag för hjältar och trauman 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.