Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 15:37 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/gerndt-overklagar-domen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Gerndt överklagar domen

Fotbollstjärnan Alexander Gerndt överklagar sin dom till hovrätten. Advokaten överväger även att kontakta förbundet.

Fotbollstjärnan Alexander Gerndt överklagar domen för misshandel till hovrätten. På tisdagseftermiddagen skickade Gerndts advokat Johan Eriksson in en överklagan till Helsingborgs tingsrätt.

– Han anser sig vara oskyldig, säger Johan Eriksson till Expressen.

Den 13 december fick Utrechtspelaren villkorligt straff och böter på 80.000 kronor för misshandel. Efter att domen blivit känd bestämde sig fotbollförbundet för att stänga av Gerndt för landslagsspel tills vidare.

– Det har kommit in en överklagan, säger Monika Svensson på Helsingborgs tingsrätt till TV 4:s Fotbollskanalen.

Gerndts advokat säger att han begärt anstånd om att komplettera med ny bevisning. Han överväger också att ta kontakt med fotbollförbundet.

– Vi har inte gjort det än, men det är något som jag får överväga i samråd med Alexander. Alla ska betraktas som oskyldiga tills dess att en dom är avslutad, säger Johan Eriksson.

Även åklagaren i målet, Tom Svensson, kommer nu att överklaga domen. Han yrkar på fängelse i tre månader för Gerndt. Åklagaren hade bestämt sig för att inte överklaga så länge inte Gerndts advokat gjorde det.

– Precis som jag har sagt tidigare så yrkar jag på fängelse, säger Svensson till Expressen.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.