Ghoddos hjälte efter transferröran - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Ghoddos hjälte efter transferröran

Saman Ghoddos.
Saman Ghoddos. Foto: Mats Andersson/TT

Utan Saman Ghoddos från start saknades en dimension i Östersunds anfallsspel.

Men med kvarten kvar kom han in – och sänkte Kalmar i 88:e minuten i det som blev en 2–0-seger.

Nu kan han vara på väg till Rennes och Frankrike.

Det kan mycket väl ha varit Saman Ghoddos avskedsföreställning i Östersundströjan.

Om det blir så blev det i alla fall ett avslut värt hela entrépengen för hemmafansen.

Anfallaren fick komma in i slutet och höjde direkt temperaturen i snålblåsten i Östersund. Och när alla väntade på en mållös match slog han till och gjorde 1–0.

Sista matchen?

Väldigt lite talar för att Saman Ghoddos finns med Östersunds lag när transferfönstret stänger sista augusti i exempelvis Frankrike och Spanien. Östersundsanfallaren har i veckan besökt La Liga-nykomlingen Huesca och uppvaktas även av franska klubbar. Ett bud från franska Rennes ska dessutom ha accepterats.

Det var en timme före matchen som vi accepterade budet. Nu ska Saman få lov att åka ner dit och han har även lite kort pratat med klubben. Vi har ju inget problem med att ha Saman kvar, som ni förstår, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg till ÖP.

Hemma mot Kalmar fick publiken en försmak av hur det blir utan den iranske landslagsanfallaren som bidragit med nio mål hittills under den allsvenska säsongen.

Det var inte en alldeles rolig syn för hemmafansen, som fick se ett uddlöst men bollägande hemmalag. I stället var det Kalmar som hade de hetaste chanserna.

Men med nye lagkaptenen Tom Pettersson tillbaka i backlinjen efter att i helgen fått sitt andra barn och en fortsatt storspelande Aly Keita i mål kunde Östersund ändå nolla smålänningarna. Farliga nickar och avslut från Tobias Eriksson, Papa Alioune Diouf och Erton Fejzullahu avvärjdes skickligt.

Med kvarten kvar kom så Ghoddos in och blev den injektion som hemmalaget behövde. Några farliga skott, löpningar och ledningsmål kom från publikfavoriten med nummer 93 på ryggen. Sedan punkterade yttern Patrick Kpozo matchen med sitt 2–0-mål på tilläggstid.

Ghoddos troliga avsked från allsvenskan fick alltså det perfekta avslutet inför 6.000 jublande hemmafans.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.