Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-22 15:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/gladje-pa-djurgardens-guldfest-trodde-aldrig-det-skulle-handa/

Fotboll

Glädje på Djurgårdens guldfest: ”Trodde aldrig det skulle hända”

Bild 1 av 3 Sportchef Bosse Andersson och vd Henrik Berggren med Lennart Johanssons pokal under Djurgårdens guldfest.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
Bild 2 av 3 Djurgårdens Jesper Karlström.
Foto: Bildbyrån
Bild 3 av 3 Djurgårdens Mohamed Buya Turay under Djurgårdens guldfirande.
Foto: Bildbyrån

Guldfesten på Fotografiska i Stockholm var välfylld och glädjen efter SM-guldet gick inte att ta miste på bland Djurgårdens spelare och ledare. 

– Vi blir bäst i stan, svenska mästare och vi har längtat efter det här, säger sportchefen Bosse Andersson. 

21:25 anlände Djurgårdens spelarbuss till Fotografiska vid Slussen. Spelarna kom hoppandes in med bucklan samtidigt som de dansade vidare in i lokalen. 

– Det var fest på bussen, säger mittfältaren Nicklas Bärkroth. 

Stämningen var också på topp bland besökarna på Fotografiska som växlade mellan olika sånger för att hylla spelarna.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var med i spelarbussen och hoppade in i lokalen tillsammans med de övriga. Och sportchefen var minst sagt glad på guldfesten – trots att han fått ta det lugnt sedan slutsignalen i Norrköping sedan han svimmat efter matchen som slutade 2–2 och innebar allsvenskt guld för Dif. 

– Jag vet inte vad som hände. Det bara svartnade. Men jag har haft bra läkarvård och tagit det lugnt. Nu känns det bra, säger han. 

– Matchen mot Norrköping var inte lätt och det ramlade in mål i Malmös match samtidigt som Hammarby tog ledningen. Det hade känts oerhört tufft att leda i 29:e omgången och tappa det i sista omgången. Men jag är jäkligt glad att vi tog det. Vi blir bäst i stan, svenska mästare och vi har längtat efter det här. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det här när jag kom tillbaka hit 2013. 

Sportchef Bosse Andersson och vd Henrik Berggren är två nyckelpersoner bakom Djurgårdens guld och duon har fått Djurgårdens ekonomiska situation på rätsida. 

– Kronan på verket blir att vinna SM-guld. Jag är så jäkla tacksam över att få uppleva det, säger Andersson. 

I vimlet på Fotografiska fanns också tränaren Thomas Lagerlöf som också var glad efter SM-guldet. Och efter att alla åskådare lämnat Östgötaporten i lördags eftermiddag satte sig Lagerlöf ner för att samla intrycken. 

– Det var extremt positiva känslor. Jag såg saker framför mig som hände under matchen. Inte bara målen utan lösryckta fragment av matchen när spelare gör bra lagmässiga saker. 

Djurgårdens Marcus Danielson anländer med Lennart Johanssons pokal. Foto: Bildbyrån

Under söndagen kommer Djurgården att fira med tillsammans med fansen på Stockholms stadion, något Thomas Lagerlöf ser fram emot. 

– Det kommer vara fantastiskt. Nu börjar man landa i det. Första timmarna efter matchen tog slut är det konstiga känslor, men nu börjar man landa att vi vunnit guld. Nu ska vi fira, säger han. 

Mittfältaren Nicklas Bärkroth: 

– Det var bara ren glädje. Vi hade order att springa in i omklädningsrummet, men jag sprang rätt ut på planen. Man ville fira med fansen och det var roligt. 

Djurgårdens SM-guld var klubbens första sedan 2005. 

Läs mer: Djurgården vann SM-guld – trots mardrömsstart