Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/goteborg-holl-tatt-mot-malmo-oavgjort-i-toppmotet/

Fotboll

Göteborg höll tätt mot Malmö – oavgjort i toppmötet

Matchen på Gamla Ullevi innehöll flera dueller men målen uteblev. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ett uppsnackat toppmöte men lagen tog ut varandra och de riktigt heta chanserna mellan Göteborg och Malmö FF saknades. Matchen på Gamla Ullevi slutade 0–0. 

Rätta artikel

Båda lagen var i god form inför matchen. Tre raka segrar för Göteborg och Malmö hade fem vinster och en oavgjord på de sex senaste matcherna. 

I första halvlek inledde båda lagen med hög press och ett intensivt spel där Göteborg var något bättre. Malmö hade svårt att skapa några längre anfall. 

Efter tio minuter kastades en rökbomb in på plan från en Malmösupporter. Detta gjorde att matchen avbröts några minuter, situationen reddes snabbt ut och matchen kunde fortgå. 

– Personen som kastade in föremålet är omhändertagen och bortförd från arenan får vi uppgifter om nu, sa C Mores kommentator Patrik Westberg någon minut senare.

Göteborgs Giorgi Kharaishvili stack upp och avlossade en projektil från 20 meter, men rakt i famnen på målvakten Johan Dahlin. På övertid slängde sig hemmalagets Lasse Vibe fram på ett inlägg men nicken gick högt över.

Sören Rieks med förflutet i just Göteborg stod för andra halvleks första målchans. Han bröt in från vänster, letade det bortre hörnet och tvingade målvakten Giannis Anestis till en fin räddning.

Matchtempot sjönk men ett fullsatt Gamla Ullevi visade gott mod och manade på spelarna i kvällssolen. Andra halvlek var jämnare spelmässigt, i slutskedet av matchen kom möjligen den hetaste chansen. 

Inbytte Sargon Abraham kom lös på vänsterkanten och kunde spela in bollen men valde i stället att avsluta mot främre krysset. Johan Dahlin var på tårna och hann dit med en hand och tippade bollen till en resultatlös hörna.

Toppmötet slutade oavgjort och mållöst. I nästa omgång väntar hemmamatch för lagen, Göteborg ställs mot Hammarby och Malmö möter Kalmar.

– Första halvlek är vår, sedan tar Malmö över i andra halvlek. Vi har några halvchanser, får vi bättre inlöpningar och bollar sitter de. Men vi vinner många dueller även om de kanske är mer fysiska. Vi visar ändå att vi vill vara där uppe och slåss, sade Göteborgs Sebastian Ohlsson till C More. 

Bortalagets Rasmus Bengtsson byttes ut efter känningar i knäet men han tror inte att det ska vara något långvarigt. 

– Göteborg kommer ut väldigt pigga, vi får inte riktigt kontroll på dem. I andra halvlek är det vi som styr men tyvärr är vi inte kliniska och effektiva. Det var en tuff match och 0–0 är väl rättvist, säger Bengtsson till C More om matchen. 

Läs mer: Norrköping tog hem rivalmötet mot Örebro