Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-24 04:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/goteborg-ute-efter-revansch-mot-storlaget/

Fotboll

Göteborg ute efter revansch mot storlaget

Elin Rubensson. Foto: Bildbyrån

För Bayern München vore allt annat än avancemang ett stort fiasko. Göteborg har i stället allt att vinna.

Kanske kan det avgöra till svensk fördel i Champions League-returen, hoppas Elin Rubensson.

– Vi måste våga tro på det, säger mittfältaren.

TT Text

Egentligen skulle de båda 16-delsfinallagen ha tränat samtidigt på tisdagskvällen, på varsin fotbollsplan på Bayern Münchens träningsanläggning i norra delen av staden.

Men efter en utklassningsseger i Bundesliga i helgen fick Bayern München-spelarna något oväntat en ledig dag inför Champions League-returen. Motståndarna från Göteborg, som flög ner till München vid lunchtid, passade dock på att känna på matcharenan under drygt en timme.

– Ja, det är ju upp till dem. Vi tränar i alla fall, säger Elin Rubensson.

Arenan på FC Bayern Campus, där herrsidans juniorlag och damlaget konkurrerar om speltiderna, har en maxkapacitet på 2.500 åskådare. Till skillnad från matchen i Göteborg, som trots hällregn drog nära 5.000 åskådare, räknar Bayern München med knappt 1.000 personer på läktaren i returen.

Men det är ändå tydligt att det är en storklubb som Göteborgsspelarna kommit till, konstaterar Elin Rubensson.

– Ja, det känner man direkt när man rullar in här. Det är fantastiskt och det är det som händer ute i Europa nu, det börjar satsas i klubbarna, säger hon.

– Det är kul att komma ut och se, det är inspirerande.

Göteborg var bara sekunder från en liten skräll i hemmamatchen för två veckor sedan, efter Elin Rubenssons sena 1–1-kvittering på straff. Men i slutsekunderna rann Mandy Islacker igenom i straffområdet och gjorde 2–1 och gav storlaget en seger trots allt.

Det gör att Göteborg har en tuff uppgift framför sig på onsdagskvällen – men kanske också slipper en del av pressen som ligger på Bayern München.

Klubben tog sig till semifinal i Champions League förra säsongen (förlust mot Barcelona) och klubbledningen lär räkna med något liknande den här säsongen också.

Men inte om Elin Rubensson och hennes lagkamrater får bestämma.

– Vi är laddade. Jag ska inte läcka taktiken här nu, men vi har en tydlig plan för hur vi ska lägga upp matchen, säger hon.

– Vi visade i förra matchen att vi kan stå upp mot ett storlag, att vi är ett så skickligt fotbollslag. Med tanke på den jämna matchen mot dem i Göteborg vet vi vad vi ger oss in på.