Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 06:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/gothia-cup-en-turnering-med-manga-ansikten/

Sport

Gothia Cup – en turnering med många ansikten

Bild 1 av 13 Namn: Shuai B Saad. Ålder: 19. Klubb: Academy of Baghdad. Land: Jordanien."Slut på krig och ingen rasism. Vi måste stå samman och hjälpa varandra. Vi bör se oss alla som bröder och systrar. Vi är alla lika och värda lika."
Bild 2 av 13 Namn: Oleh Sabov. Ålder: 19. Klubb: SAMI. Land: Ukraina."Jag vill ha fred i Ukraina och i resten av världen."
Bild 3 av 13 Namn: Benard Banda. Ålder: 17. Klubb: Chaparmba. Land: Zambia."Förbättra situationen för unga så att alla kan spela fotboll och även få tillgång till bättre utbildning som är till för alla."
Bild 4 av 13 Namn: Nora Allaweye. Ålder: 17. Klubb: FC Beirut. Land: Libanon."Jag vill att alla ska ha möjlighet till utbildning."
Bild 5 av 13 Namn: Wang Xiaoling. Ålder: 12. Klubb: Hainan Qiongzhong. Land: Kina."Förbättra situationen i min stad till det bättre. Vi är mycket fattiga där vi bor. Tack vare en sponsor kan vi resa hit och delta i turneringen. Alla har inte den möjligheten."
Bild 6 av 13 Namn: Dhanuk Lal. Ålder: 12. Klubb: Jssl Arsenal. Land: Singapore."Önskar att alla hade rätt och möjlighet att spela fotboll."
Bild 7 av 13 Namn: Sally McGee. Ålder: 15. Klubb: FC Connecticut. Land: USA."Att människor ska tolerera varandra och visa respekt."
Bild 8 av 13 Namn: Raphael De Abreu. Ålder: 16. Klubb: Etente Sannois Saint Gratein. Land: Frankrike."Mat till alla så att ingen ska behöva vara hungrig."
Bild 9 av 13 Namn: Greta Lieltzen. Ålder: 17. Klubb: ATS Buntentor. Land: Tyskland."Att alla ska ha det LIKA bra."
Bild 10 av 13 Namn: David Musukuma Mutale. Ålder: 13. Klubb: ASD Roberto Carannante. Land: Italien."Stoppa rasism."
Bild 11 av 13 Namn: Yaire Arzate. Ålder: 13. Klubb: Santa Monica Saints. Land: USA."Att kunna fortsätta spela fotboll."
Bild 12 av 13 Namn: Jayson Mutuku. Ålder: 15. Klubb: Juve. Land: Kenya."Ändra folks attityder. Göra landet mer till en gemenskap i stället för att alla ska tänka på sig själva en och en."
Bild 13 av 13 Namn: Lynn Farquhar. Ålder: 16. Klubb: ASL Girls. Land: USA."Där vi bor, Washington DC, är det många som är hemlösa. Politikerna som gör saker åt problemet är väldigt passiva. Det som behövs är att det görs mer aktiva åtgärder för att lösa problemet."

I dag måndag startar årets Gothia Cup. Fotbollsturneringen som för många av spelarna handlar om så mycket mer än fotboll.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in