Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Graham Potter: ”Det krävs ett mirakel”

London. ”De flesta förväntar sig att vi åker ur turneringen. Och det vore ett av de största miraklen någonsin om vi skulle lyckas ta oss vidare.” 

Det krassa konstaterandet svarade Östersunds tränare Graham Potter för vid onsdagskvällens presskonferens på Emirates Stadium, inför torsdagskvällens möte med Arsenal i Europa League.

– Men vi ska inte lämna Emirates och känna att vi kunde ha gjort lite mer. Utan vi ska försöka vinna matchen, och känna stolthet när vi lämnar arenan.

En engelsk journalist undrade om Potter kände att han kunde ta inspiration av Wigan, som besegrade Manchester City i ligacupen häromdagen?

– Det krävs ett större mirakel än det Wigan stod för. De började trots allt matchen med 0-0. Vi ligger ju under med 0-3 efter första mötet.

42-årige Potter har en lång spelarkarriär i England på meritlistan, drygt 300 ligamatcher, och en säsong i Premier League med Southampton. Efter karriären började han coacha på universitetsnivå.

– När jag tog flyget från Heathrow för sju år sedan och reste till Östersund visste jag inte vad som väntade. Men nu är jag tillbaka i England. Och jag har 5.000 supporters med mig. Det är fantastiskt. Och jag vill att de ska känna stolthet över sitt lag här på Emirates.

Anfallaren Saman Ghoddos fick många lovord efter insatsen i första mötet förra veckan. Bland annat från Arsenals manager Arsene Wenger.

– Ser det som en stor ära att Wenger gillade mitt spel, säger Ghoddos.

Ni visade mycket respekt för motståndet då. Hur är det nu?

– Vi har fortfarande respekt för Arsenal, men inte för mycket, de hör ju trots allt hemma på en annan nivå, en högre nivå än vi hade förväntat oss.

Ghoddos erkände också att det är en dröm för honom att få spela på Emirates.

Ghoddos kommer att ha ögonen på sig under torsdagskvällen. Insatserna i Europa League har inneburit att han kan vara nästa spelare som lämnar klubben.

– Ghoddos kan spela i vilken liga som helst i Europa. Han är tillräckligt bra för det, säger Graham Potter.

Läs mer: Anders Sännås Lundqvist: En hopplös uppgift för Östersund

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.