Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/granqvist-kan-missa-em-kvalet/

Fotboll

Granqvist skadad – kan missa Sveriges EM-kval

Andreas Granqvist. Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist var tillbaka från start mot AIK efter tre matchers skadefrånvaro. Men redan i den 65:e matchminuten tvingades han utgå på grund av nya känningar. Nu kan EM-kvalmatcherna vara i fara. 

– Jag måste bli hel nu för jag kan inte gå in och spela om det inte känns bra till 100 procent och landslaget är såklart i fara, säger Andreas Granqvist till C More.

Rätta artikel

Sveriges landslagskapten har under våren spelat skadad en längre tid. Till slut sa kroppen ifrån och Andreas Granqvist har tvingats till vila. Skadefrånvaron har berott på ljumskproblem. 

Mot AIK var Granqvist tillbaka men tvingades till byte redan i den 65:e matchminuten. 

– Ljumsken känns bra men jag fick en vridning i magen och får en sträckning i magmuskeln och det kändes inte bra i andra halvlek, säger han till C More efter matchen. 

Detta är oroande nyheter, om endast 24 dagar är det dags för EM-kvalmatch. Sverige möter Malta den 7 juni och Spanien den 10 juni.

– Vi tyckte att det kändes bra på träningen i går och i inledningen av matchen. Men nu får vi ta en riktig funderare. Jag måste bli hel nu för jag kan inte gå in och spela om det inte känns bra till 100 procent och landslaget är såklart i fara. Och de resterande matcherna (innan det allsvenska sommaruppehållet), säger han till C More.

Granqvist tror att de två skadorna kan hänga ihop. 

– Ljumsken går upp mot magtrakten så det är klart att den skadan kan påverka nedre delen av magmusklerna.

Så EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien är i fara?

– Det får man väl säga med tanke på att jag bryter efter 65 minuter. Jag är ganska frustrerad just nu för det är jobbigt att känna smärta och tvingas byta men vi får se framöver, säger Andreas Granqvist.