Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Guide: Avslutningen av gruppspelet i Svenska cupen

Hammarbys Pa Amat Dibba jublar efter att ha reducerat i matchen mot Hammarby.
Hammarbys Pa Amat Dibba jublar efter att ha reducerat i matchen mot Hammarby. Other: Kenta Jönsson

Åtta grupper - bara segrarna går vidare. Här är förutsättningarna inför helgens slutomgång av gruppspelet i Svenska cupen – det kan bli fyra Stockholmslag i kvartsfinal, men för både Hammarby och Brommapojkarna krävs i så fall segrar i tuffa bortamatcher.

Grupp A

1. Malmö FF, 6p.

2. BP, 6p.

3. Dalkurd, 0p.

4. Gefle, 0p.

Sista omgången: Malmö FF-BP, Dalkurd-Gefle (söndag 17.00).

• Oavgjort räcker för Malmö FF hemma mot BP tack vare Carlos Strandbergs sena 3-0-mål mot Gefle. MFF lär dock ändå gå för seger, som med största sannolikhet kommer innebära hemmafördel i en kvartsfinal.

 

Grupp B

1. AIK, 6p.

2. Halmstad, 4p.

3. Oddevold, 1p.

4. Syrianska, 0p.

Sista omgången: AIK-Halmstad, Syrianska-Oddevold (söndag, 15.00).

• Ett kryss tar AIK vidare till kvartsfinal. Det bör man lösa, även om laget knappast glänst under gruppspelet. AIK har även chans att bli seedat i kvartsfinallottningen, men då lär det krävas att man vinner med några bollar.

 

Grupp C

1. Djurgården, 6p.

2. Frej, 3p.

3. Jönköping Södra, 1p.

4. Degerfors, 1p.

Sista omgången: Degerfors-Frej, Djurgården-Jönköpings Södra (lördag, 14.00).

• Med tre poäng och sju plusmål ner till tvåan Frej är den här gruppen så gott som avgjord. Uddamålsseger lär räcka för att Djurgården ska få hemmaplansfördel i kvartsfinal.

 

Grupp D

1. Häcken, 6p.

2. Sundsvall, 6p.

3. Värnamo, 0p.

4. Norrby, 0p.

Sista omgången: Häcken-Sundsvall, Värnamo-Norrby (lördag, 16.00).

• En häftig uppgörelse om gruppsegern väntar på Hisingen. Hemmalaget har fördel med bättre målskillnad, men skulle Sundsvall avgå med segern har man god chans att gå från grupptvåa till seedat i en kvartsfinal.

 

Grupp E

1. Östersund, 6p.

2. Kalmar, 4p.

3. Åtvidaberg, 1p.

4. Trelleborg, 0p.

Sista omgången: Trelleborg-Åtvidaberg, Östersund-Kalmar (lördag, 14.00).

• Östersund har vunnit sina matcher komfortabelt utan att förta sig hittills. Och nog ska man kunna tvåla till ett Rasmus Elm-löst Kalmar på hemmaplan i avslutningen. Om så blir fallet väntar sannolikt hemmaplan i kvartsfinal.

 

Grupp F

1. Örebro, 4p.

2. IFK Norrköping, 4p.

3. Helsingborg, 2p.

4. Tvååker, 0p.

Sista omgången: IFK Norrköping-Örebro, Helsingborg-Tvååker (lördag, 16.00).

• Om det inte vore för två sura mål på övertid i matcherna hittills skulle HIF haft kanonläge att ta sig vidare. Nu får laget hoppas på oavgjort i rivalmötet mellan Örebro och Norrköping, samtidigt som man själv vinner med minst tre mål mot Tvååker. Det är ett långskott, men det kan gå in...

 

Grupp G

1. IFK Göteborg, 4p.

2. Varberg, 3p.

3. Öster, 2p.

4. Sirius, 1p.

Sista omgången: Öster-Varberg, Sirius-IFK Göteborg (söndag, 17.00).

• Cupens stora getingbo där samtliga lag har chans att gå vidare. Blåvitt har en lurig bortamatch mot Sirius, och behöver nog vinna den för att kunna räkna hem kvartsfinalen. Samtidigt möts Öster och Varberg i en match där båda lagen lär gå för seger då utsikten för avancemang är god för dem båda.

Grupp H

1. Hammarby, 4p.

2. Gais, 4p.

3. Elfsborg, 3p.

4. Vasalund, 0p.

Sista omgången: Elfsborg-Hammarby, Gais-Vasalund (söndag, 15.00).

• Trots att Gais tappade 3-1 till 3-3 i slutet mot Hammarby senast så har göteborgarna ett fint läge att nå kvartsfinal. Spelar Elfsborg och Hammarby oavgjort räcker kryss för Gais hemma mot Vasalund. Vinner Elfsborg måste även Gais vinna. Skulle Hammarby vinna behöver Gais vinna med ett måls större marginal.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.