Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Guidetti om Spaniens VM-kaos: ”Tråkigt”

John Guidetti mötte pressen efter ett varmt träningspass – och fick frågor om turbulensen i Spanien.
John Guidetti mötte pressen efter ett varmt träningspass – och fick frågor om turbulensen i Spanien. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/TT

GELENDZJIK. Spanien sparkar sin förbundskapten Julen Lopetegui. Bara två dagar före sin VM-premiär.

Svenska Spanienproffset John Guidetti är inte alltför förvånad.

– Men det är tråkigt för jag känner många i spanska landslaget och jag önskar dem all lycka, säger han.

Julen Lopetegui tackade ja till jobbet som ny tränare i storklubben Real Madrid.

En dag senare stod det klart att han samtidigt inte kan sitta kvar som spansk förbundskapten – trots att bara två dagar återstår till guldkandidatens VM-premiär i Ryssland.

Läs mer: ”Den spanska VM-skrällen är en symbol för fotbollens maktkamp” 

En halvtimme efter beskedet mötte svenska landslagsanfallaren John Guidetti, till vardags i spanska La Liga-klubben Alavés, pressen i ett syrefattigt tält invid träningsplanen i ryska Gelendzjik.

– Jag har förståelse för båda sidor, säger Guidetti.

– Jag såg att han tog jobbet och jag vet att det är väldigt känsligt sådant där i Spanien. Jag visste att det här kunde bli en konsekvens. 

Förbundets tekniske direktör, Fernando Hierro, tar över 2010 års världsmästare.

– Sen om det påverkar ett lag som Spanien så mycket, det vet jag inte, säger Guidetti om turbulensen.

– Men det är tråkigt för jag känner många i spanska landslaget och jag önskar dem all lycka. Jag vet att det är ett fantastiskt bra landslag som har chansen att gå väldigt långt. Men sen kan jag förstå tränaren också, när Real Madrid kommer och knackar på axeln är det svårt att säga nej.

Han fortsätter:

– Real Madrid är ju en av de två största klubbarna i Spanien och kanske till och med i världen om man ser till hur fotbollsherraväldet ser ut nu. Och i slutändan förstår jag att Real Madrid i första hand tänker på sin förening, inte sitt landslag.

Guidetti deltog i den stängda träningen på VM-basen under onsdagen och även i tisdagens lätta pass. Han är därmed tillbaka från den fotskada som stoppade honom i båda träningsmatcherna (0–0 mot Danmark respektive Peru) inför VM.

– Det känns positivt. Nu är jag tillbaka och fajtas om en plats, säger han.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.