Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Guidettis succé när han fick chansen

John Guidetti tog chansen när han fick den.
John Guidetti tog chansen när han fick den. Foto: Miguel Riopa/AFP

Det tydliga beskedet till tränaren Eduardo Berizzo och landslagets förbundskapten Erik Hamrén:

”Ge mig chansen och jag tar den!”.

John Guidettis målsuccé kunde inte ha kommit lägligare.

Tre mål i cupen mot Cadiz övertygade argentinaren Berizzo att ge den svenske anfallaren hans andra ligastart sedan ankomsten till Celta Vigo och spanska ligan.

Guidetti gjorde inte Berizzo besviken hemma på Estadio de Balaídos.

Efter 35 minuter kom första målet. Iago Aspas spelade snett inåt bakåt och där kom Guidetti och bredsidade in 1–0 mot tabelljumbon Levante.

Bara några minuter senare var det dags igen.

Guidetti ryckte loss i djupled, serverades bollen, fick den med sig och iskallt lobbade han in 2–0 över utrusande Diego Marino, Levantes målvakt.

Nu är 23-åringen upp i fem mål på tre matcher. Ett formbesked som lär ge honom fler starter. Ett positivt besked även för landslaget som vid sidan av Zlatan Ibrahimovic behöver fler anfallare som producerar i sina klubblag. Guidetti är en av tre fyra spelare som i dagsläget konkurrerar om platserna som komplement till givne Ibrahimovic i den blivande EM-truppen till Frankrike i sommar.

Efter pausen ökade Aspas på till 3–0.

Guidetti byttes ut till stående ovationer efter en dryg timma och möttes vid sidlinjen av en klapp i ryggen av tränaren Berizzo.

Med två mål kort efter bytet gav Levante nerv åt matchen men med sju minuter kvar rullade Fabian Orellana in 4–2. Tur det eftersom Levante reducerade på nytt. Celta Vigo ligger femma i ligan – och på en Europa League-plats – med 24 poäng efter 20 spelade matcher.