Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/guldlaget-pa-plats-i-usa-ska-hyllas-med-parad/

Fotboll

Guldlaget på plats i USA – ska hyllas med parad

01:15. President Donald Trump gratulerar USA:s fotbollsstjärnor till VM-guldet. Men det är osäkert om de kommer få en inbjudan till Vita huset.

USA:s fotbollslandslag är åter på amerikansk mark. Med ett färskt VM-guld i bagaget landade spelarna på flygplatsen Newark utanför New York.

TT Text

Precis som för det svenska damlandslaget så möttes det amerikanska av jublande supportrar och en röd matta som rullades ut vid planet. Anfallsstjärnan Alex Morgan och turneringens bästa spelare, Megan Rapinoe, var bland de första att kliva ut från planet.

Megan Rapinoe med VM-bucklan. Foto: Kathy Willens/AP

De svenska spelarna, som landade i Göteborg i måndags, var alla iklädda den svenska landslagströjan. De amerikanska spelarna hade på sig varsin svart t-shirt med texten ”World Champions” ovanför fyra stjärnor som symboliserade lagets fyra världsmästartitlar, 1991, 1999, 2015 och 2019.

Det amerikanska guldlaget har landat. Foto: Kathy Willens/AP

Till tonerna av bandet Queens ”We Are The Champions” och ”We Will Rock You” firades det på flygplatsen innan spelarna klev på en buss mot New York. På onsdag kommer det att hållas en parad längs Manhattan i guldlagets ära.

USA vann VM-finalen mot Nederländerna i söndags med 2–0.