Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hallenius-manadens-spelare-i-allsvenskan/

Fotboll

Hallenius månadens spelare i allsvenskan

Foto: Erik Mårtensson/TT

Gif Sundsvalls Linus Hallenius belönas med utmärkelsen Månadens spelare i april i allsvenskan. Detta efter en kanonstart med sex mål som gör att han leder skytteligan.

Rätta artikel

Sundsvalls kapten noterades för 18 mål i allsvenskan förra året, blev med det tvåa i skytteligan efter BK Häckens Paulinho. I år har Hallenius visat att fjolårets målskytte inte var en tillfällighet. På sex matcher i april har han gjort sex mål, målskytt mot Djurgården i premiären och även i skrällsegern mot Malmö FF på NP3 Arena. 

Det är Sef (Svensk elitfotboll) som tillsammans med C More och Svenska Spel utser vinnaren. Linus Hallenius har tidigare varit nominerad till månadens spelare men det här är första gången han vinner. 

I superettan vann Astrit Seljamni priset som även han gjort sex mål. Han är en stor anledning till att överraskningslaget Varberg BoIS toppar tabellen. Seljmani blir den förste spelaren som vinner utmärkelsen Månadens spelare i superettan.

Vinnaren får förutom pris och ära också 10.000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.