Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-13 22:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hammarby-fem-mal-fran-allsvenskt-rekord-flyter-bara-pa/

Fotboll

Hammarby fem mål från allsvenskt rekord: ”Flyter bara på”

Hammarbys Muamer Tankovic tackar publiken efter 5–1-segern mot Örebro. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

2008 gjorde Kalmar 70 mål när laget vann SM-guld.

Sedan dess har inget allsvenskt lag gjort lika många, men i år har Hammarby, som gjort 65 mål, en god chans att slå KFF:s rekordnotering.

– Det går ju att slå det, inget snack om saken, säger Hammarbys Muamer Tankovic.

Hammarby öser in mål i allsvenskan och på måndagen slog det grönvita laget tillbaka Örebro på hemmaplan med 5–1, vilket gör att Bajen totalt har svarat för 65 mål under årets säsong. 

Detta gör också att Hammarby är fem mål ifrån att bli det lag som gjort flest mål i allsvenskan, sedan serien utökades till 16 lag, vilket gjordes 2008.  

När Kalmar FF vann SM-guld samma år noterades laget för 70 mål på 30 matcher och med fyra omgångar kvar av allsvenskan behöver Hammarby således göra sex mål för att slå Kalmars rekordnotering. 

Högerbacken Simon Sandberg: 

– Jag vet inte själv varför vi gör så mycket mål. Men vi tror på det och när vi får bollen är tanken bara att gå framåt i stället för bakåt. 

Målrekordet är på 70 mål, slår ni det? 

– Kanske, vi får se. Det är fem mål på fyra matcher och inget vi tänker på. 

Hemma mot Örebro var Vladimir Rodic en av förgrundsfigurerna med sina tre mål och han menar att årets Hammarby-upplaga är det bästa offensiva lag han spelat i. 

– Självklart, statistiken talar sitt tydliga språk. Jag spelade inte så mycket i våras, men när jag kommit in nu flyter det bara på. Det är jätteskönt och jag älskar att spela här, säger serben. 

I nästa omgång ställs Hammarby mot Djurgården i ett stekhett derby och därefter möter laget grönvita Malmö FF, Östersund och Häcken innan allsvenskan är färdigspelad. 

Läs mer: Hammarby hakar på i guldstriden – efter Rodics hattrick