Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 10:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hammarby-hakar-pa-i-guldstriden-efter-rodics-hattrick/

Fotboll

Hammarby hakar på i guldstriden – efter Rodics hattrick

Vladimir Rodic under mötet med Örebro. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Hammarby hade problem mot Örebro i första halvlek, men i den andra steppade Bajen upp.

Vladimir Rodic blev stor segerorganisatör med tre mål i 5–1-segern mot Närkelaget.

– Det känns väldigt bra. Jag försöker bara göra min grej, säger serben. 

Under söndagen tappade AIK poäng borta mot Elfsborg i allsvenskan. Därför hade Hammarby ett gyllene läge att gå om 08-rivalen under måndagen när laget tog emot Örebro SK hemma på Tele2 arena. 

Hammarby fick dock ingen kanonstart på matchen. Laget tog visserligen tag i taktpinnen, men efter drygt tio minuters spel tog ÖSK ledningen. Ett inlägg nådde bortre stolpen där Yaser Kasim nickade in bollen till Viktor Prodell, som med en konstspark gav bortalaget ledningen. 

Tungt för Hammarby, som därefter ryckte upp spelet och skapade ett antal halvchanser. Örebro var däremot inte ofarligt och kändes heta varje gång de ställde om. 

Med fem minuter kvar till halvtid skulle dock Hammarby kvittera. Darijan Bojanic hittade ut med en precis krossboll till högerkanten där Simon Sandberg tog emot bollen och måttade ett perfekt inlägg som Vladimir Rodic kunde nicka i nät fram till 1–1, vilket också var ställningen i halvtid. 

– Det var inte så bra. Vi behöver verkligen höja oss i andra halvlek, sa Rodic till C More i halvtid. 

Andra halvlek drog igång något senare än väntat då flera pyrotekniska pjäser tändes på Hammarbys läktarsektion. 

När halvleken väl började tog Hammarby tag i spelet omgående. Bajen pressade högt upp i banan och efter knappa 50 minuters spel hade Serge-Junior Martinsson Ngouali ett skott som tog i ribban. 

Ingen ledning då, men Hammarbys 2–1-mål skulle komma.

Efter 55 minuters spel nådde en hörna från Bojanic anfallaren Nikola Djurdjic som från nära håll kunde stöta in 2–1 för Bajen. 

Fem minuter senare kom nästa mål för grönvitt när Vladimir Rodic snappade upp en retur på hörna och distinkt kunde placera in 3–1 med ett skott någon meter utanför straffområdet. 

Lyckad kväll för Rodic redan då, men den skulle bli än mer framgångsrik. Med tio minuter kvar placerade han nämligen in 4–1, hans tredje mål för kvällen. 

– Det känns väldigt bra. Jag försöker bara göra min grej och träna hårt. Jag försöker göra det jag är bäst på, inget annat. Om man gör det kommer målen naturligt, säger Rodic. 

På tilläggstid kunde sedan Mats Solheim fastställa slutresultatet till 5–1 för Hammarby, som ställs mot Djurgården i ett stekhett derby på söndag. 

– Vi är i bäst form och spelar på hemmaplan. Det blir bortaplan, men det är fortfarande hemma för oss. Det är stor sannolikhet att vi vinner matchen, även om Djurgården är ett jättebra lag, säger Tankovic.

Läs mer: Hammarby fem mål från allsvenskt rekord: ”Flyter bara på”