Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 08:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hammarby-mot-nytt-publikrekord-i-hemmapremiaren/

Fotboll

Hammarby mot nytt publikrekord i hemmapremiären

Hammarbyare på den traditionella marschen till säsongens första hemmamatch. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hammarby slog nytt publikrekord i förra årets sista match. Det ser ut att slås redan i den första på Tele2 arena för i år.

Över 32.000 biljetter har sålts till söndagens hemmapremiär.

Rätta artikel

När Kennedy Bakircioglu sade adjö till fotbollen förra året var 31.810 personer på plats. Till mötet med Kalmar på söndagen har fler biljetter sålts.

– Maxkapaciteten är 32.146, och det som egentligen återstår är några enstaka platser på Kalmars bortasektion, säger klubbens biljettansvariga Josefine Gasslander.

Och Hammarby har sett ett lite extra högt tryck generellt på försäljningen i år.

– Det upplever vi nog faktiskt. Säsongskortsförsäljningen har gått bra i år, vi landade på över 15.000 och vi har sålt slut våra säsongskort i klacken på nedre etage, vilket vi inte har gjort tidigare, säger Josefine Gasslander.

– Vi har haft väldigt bra publiksiffror i många år nu, men det här är ytterligare ett tecken på att det finns ett väldigt stort intresse för att komma till Tele2 arena och kolla på när vi spelar. Det är jättejättekul.

Förra rekordmatchens huvudperson, Kennedy Bakircioglu, säger till Stockholm direkt att han kommer att gå med fansen i den traditionella marschen genom Södermalm till hemmapremiären.

Läs mer: Johan Esk: Nya Hammarby saknar en tydlig jag-vill-ha-bollen-spelare