Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 16:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hammarby-vann-mot-helsingborg-tva-spelare-utgick-skadade/

Fotboll

”Sista 15 minuterna är en katastrof från vår sida”

Bild 1 av 3 Hammarbys tränare Stefan Billborn.
Foto: Bildbyrån
Bild 2 av 3 Hammarbys Alexander Kacaniklic.
Foto: Bildbyrån
Bild 3 av 3 Muamer Tankovic firar sitt mål.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Hammarby tog tre nya poäng hemma mot Helsingborg. 

Men mot slutet blev svettigt för Bajen, då bortalaget reducerade och var nära ytterligare mål. 

– Sista 15 minuterna är en katastrof, säger Hammarbytränaren Stefan Billborn. 

Efter 20 minuter skrek Hammarbyspelarna och hemmapubliken efter straff när Alexander Kacaniklic till synes fälldes av Andreas Granqvist. Men domare Kristoffer Karlsson valde att fria, vilket frammanade en visselorkan från hemmasupportrarna.  

Men bara två minuter senare byttes ilskan ut mot glädje. Johannsson kom i ett bra läge och vinklade bollen snett inåt bakåt till Kacaniklic som enkelt rullade in 1–0 för Hammarby.

Vid 2–0 agerade Kacaniklic framspelare. Den forne landslagsmittfältaren vred och vände med bolen utanför straffområdet innan hittade in med en perfekt passning till Muamer Tankovic som dunkade in Hammarbys andra mål. 

Ett mål som innebär att Tankovic nu är i delad skytteligaledning i allsvenskan. Han firade med bollen innanför tröjan, för att illustrera att hans fru är gravid och paret väntar barn. 

Tankovic hade flera bra lägen att utöka sin målskörd och gå upp i ensam skytteligaledning men det stannade vid ett mål för 24-åringen. 

– Kul! Man vill alltid vara etta och nu är jag delad, så jag är inte nöjd med det, sa Tankovic. 

Lite ur ingenting kom Helsingborgs reducering i den 83:e minuten. Inbytte Alexander Farnerud kom först på Andreas Landgrens inspel och rullade in 1–2. 

Helsingborg förmådde inte riktigt skapa tillräckligt med chanser för ytterligare mål men Markus Holgersson fick ett bra läge på tilläggstid. Johan Wiland, med första starten på tio månader, kunde greppa bollen enkelt. 

Helsingborgs tränare Henrik Larsson var inte nöjd efter matchen men pratade om han inte kunde klaga på spelarnas insats. 

– Det blev dramatik. Vi gör ett bra reduceringsmål. Vi har ett guldläge för att göra 2-2 i nästan det sista som händer, säger Larsson. 

– Jag är inte nöjd såklart, vi åker härifrån med noll poäng. Samtidigt kan jag inte klandra spelarnas inställning att vilja försöka komma fram, framför allt här i slutet.

Hans kollega i Hammarby, Stefan Billborn, riktade skarp kritik mot lagets avslutning.  

– Sista 15 minuterna är en katastrof från vår sida. Det är framför allt vårt anfallsspel, vi är stillastående. I slutändan får man vara glad med att vi åker härifrån med tre poäng, säger Billborn. 

Hammarby har inte hållit tätt bakåt sedan 20 maj mot IFK Göteborg. 

– Uppenbarligen har vi problem med att hålla nollan. I dag tycker jag det är slarv. Vi har sparkat in ganska många bollar framåt, så vi har klarat oss ändå.  

Hammarby står nu på 35 poäng efter 19 matcher med sex poäng upp till serieledande Djurgården. Nästa helg väntar Sundsvall, även den matchen på hemmaplan. 

Läs mer: Vänskapen i frysboxen räddade deras karriärer 

Läs mer: Barcelona tar hjälp av Hammarbys matematikprofessor