Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Hammarbys match avbruten efter läktarbråk

01:00. Superettanmatchen mellan Hammarby och Gais fick avbrytas i den andra halvleken sedan det blivit tumult på läktarna.

Superettanmatchen mellan Hammarby och Gais på Tele2 arena avbröts efter att ett stort bråk mellan supportrar bröt ut på läktaren. Polis ingrep och fem personer har omhändertagits.

Det hade spelats drygt tio minuter av andra halvlek när ett 40-tal svartklädda supportrar tog sig upp på läktarsektionen ovanför Gaisklacken. Därifrån började de att kasta saker och hälla öl ner på Gaissupportrarna.

Då började en del av personerna på Gais läktare röra sig mot andra läktarsektioner och bråk uppstod.

– Der blev oroligt runt Gais läktare och nere vid ena kortsidan blev det en konfrontation. Det var inte så många inblandande men det blev ett slagsmål och poliser och ordningsvakter gick emellan. Man hörde knallskott också, säger DN:s utsände reporter Per Ahlin.

Polis ingrep och situationen lugnade ner sig, men matchen avbröts och spelarna lämnade planen. Efter cirka en halvtimme beslutades att matchen skulle återupptas och strax efter klockan 21 var spelet igång igen.

Ett beslut som inte uppskattades av Gais sportchef Jonas Lundén.

– Det är fan pinsamt för svensk fotboll. Ett skämt att de inte bröt matchen helt, säger Lundén till GP.se.

När matchen bröts, i 55:e minuten, var ställningen 1–1, men Hammarby vann till slut med 3–1.

Ett 20-tal poliser fanns på plats på Tele2 arena och fler tillkallades när bråket bröt ut.

– Fem personer har omhändertagits, men i nuläget är ingen gripen, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

– Men det brukar ju filmas en hel del så det är inte otänkbart att vi kan gripa någon i efterhand.

Efter matchen ska fler bråk ha uppstått.

– Det var en hel del spring efter matchen och flera slagsmål utbröt, säger Donnie Dierks, stationsbefäl vid Söderortspolisen, till TT.

På torsdagskvällen hade polisen inga uppgifter om någon person skadats allvarligt efter om någon förts till sjukhus. En anmälan om våldsamt upplopp har upprättats.

Eventuellt straff för Hammarby beslutas av fotbollsförbundets disciplinnämnd.