Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 07:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hammarbys-vd-vi-visste-inte-vad-det-handlade-om-nar-vi-akte/

Sport

Hammarbys vd: Vi visste inte vad det handlade om när vi åkte

Hammarbys vd Henrik Kindlund visste inte att Zlatan köpt sin sig i klubben när han åkte till los Angeles. Foto: Carolina Byrmo/TT

När Hammarbys ledning åkte till Los Angeles för några dagar sedan visste de inte att Zlatan hade köpt in sig i klubben. Det säger vd:n Henrik Kindlund till sajten Fotboll Sthlm.

– Vi har träffat Zlatan två gånger för att diskutera vad det här innebär, säger han.

Hammarby hade inget att säga till om när Zlatan Ibrahimovic köpte en knapp fjärdedel av klubben, men Henrik Kindlund välkomnar nyheten. 

Han säger till Fotboll Sthlm att mötena de haft med Zlatan i Los Angeles varit ”avslappnade och positiva”, och att den svenske storspelaren visade stort engagemang för ungdomsfotbollen.

– Han var glad, vi var glada. Jag vet inte om du känner honom men han är väldigt väl insatt, han har verkligen gjort sin hemläxa. Han kan alla spelare, kan alla tränare och har bra koll på säsongen som har gått. Det är en fotbollskille, han är smart, det känns som att han vet precis vad han har gett sig in på. Så vi pratade om säsongen som har gått, nästa års satsning, tränarna, akademin, säsongskortsförsäljning och vad han kommer att göra för oss, säger Kindlund.

Det var först i måndags svensk tid som de fick veta att Zlatan hade köpt hälften av AEG:s innehav i Hammarby. Kindlund säger att Zlatan kommer att ha en representant i Hammarbys styrelse, där AEG i dag har tre. Det kommer dock inte att bli Zlatan själv.

– I dagsläget påverkar det inte ur ett ägarperspektiv. Vi kommer inte göra en nyemission och få in kapital den vägen, eller något liknande. Sedan får vi se vad det innebär i biljettintäkter, sponsorkontrakt och så vidare. Men framför allt på sponsorsidan lär intresset för Hammarby öka, säger Kindlund.

AEG äger också Stockholm Live som driver bland annat Friends arena, Tele2 arena och Globen. Men det är inte det bolaget som Zlatan har köpt in sig i, utan ett AEG-bolag som enbart äger en andel av Hammarby. Zlatan äger alltså inte andelar direkt i Hammarby.

Henrik Kindlund säger att Zlatan vill ha daglig kontakt med fotbollen när han slutar spela. Han har ett boende i Stockholm.

– Vi har en långsiktig plan som vi fortsätter på. Den ändras inte av det här. Men i bästa fall kan det förstärka vårt arbete och se till att utvecklingen går ännu snabbare. Det känns otroligt kul och spännande, säger Henrik Kindlund.

Läs mer: Bajen fans ordförande: Jag är defensivt positiv