Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Han lämnar Manchester United

Foto: AP/Clint Hughes

Efter bara tio månader på posten får David Moyes sparken som tränare för Manchester United. Under Moyes ledning har laget gjort sin sämsta säsong på länge och inte alls lyckat blanda sig i Premier Leagues toppstrid.

Beskedet kom efter flera dagars spekulationer om att det var dags för Moyes att kasta in handduken. ”The chosen one”, som han kallades när han efterträdde Manchester Uniteds legendariska tränare Alex Ferguson, som coachade laget i över 26 år, har inte alls lyckats med att föra sitt lag till toppen av ligan.

Moyes handplockades av Ferguson själv och skrev på ett sexårskontrakt med Manchester United när han gick till klubben från Everton.

Men nu får Moyes gå i förtid efter en bottensäsong mätt med klubbens mått. Manchester United ligger med fyra omgångar kvar att spela sjua i ligan och är på väg mot att sluta säsongen med lagets lägsta poäng någonsin.

Under hans ledning kommer Manchester United att missa spel i Champions League för första gången sedan 1995.

Manchester United åkte också ut ur FA-cupen efter förlust mot Swansea i tredje omgången.

Trycket på Moyes har varit hårt, inte minst från en del supportrar som har krävt hans avgång.

I ett uttalande skriver Manchester United att man vill tacka Moyes för ”det hårda arbete, den ärlighet och integritet som han fört in i rollen”.