Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Handbollshjälte blir fotbollstränare i Hammarby

Claes Hellgren.
Claes Hellgren. Foto: Leif R Jansson/TT

Hammarby fotboll förstärker ledarstaben med en fystränare. Den förre landslagsmålvakten i handboll Claes Hellgren har skrivit på för klubben.

– Jag jobbar lite annorlunda med att utveckla fysiken hos spelare och är oerhört glad att få chansen att använda mina kunskaper i Hammarby, säger Claes Hellgren.

DN når Hellgren när han precis ska sätta sig för att kommentera andra halvlek av VM-matchen mellan Brasilien och Ungern i tv. Efter matchen bekräftar han uppgifterna.

– Jag börjar planera redan i morgon tillsammans med sjukgymnasten Mikael Klotz.

Claes Hellgren har 214 handbollslandskamper, med bland annat två OS och tre VM, på meritlistan. Han utsågs 1985 till världens bästa målvakt. Efter den aktiva karriären har han haft uppdrag som föreläsare  och tv-kommentator samt som assisterande tränare i Danmarks handbollslandslag. Han har också skrivit sju böcker om bland annat ledarskap och hälsa.

Han har även arbetat i Lugis handbollslag, ett arbete som han tror ligger bakom Hammarbys intresse.

– Vi arbetade annorlunda där än alla andra handbollslag. Jag jobbar med att utveckla varje individ utifrån de förutsättningar man har. Det är mycket explosiv träning för att få upp farten, säger Hellgren.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.