Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 03:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/har-ar-overgangarna-i-premier-league/

Fotboll

Krafth till Newcastle – Lukaku till Inter

Romelu Lukaku lämnar Manchester United för Inter. Foto: Ryan Browne/BPI/REX

Under torsdagen stängde Premier Leagues transferfönster. 

Emil Krafth är numera en Newcastle-spelare och David Luiz bytte Chelsea mot ärkerivalen Arsenal. Den största övergången blev Romelu Lukaku – som lämnar Manchester United för Inter. 

Premier Leagues ”deadline day”, den sista dagen som transferfönstret var öppet, utspelade sig under torsdagen.  Det bjöds på sedvanliga ryktesspridningar och klubbarna själva deltar gärna i att göda den hysteri som uppstår när förväntansfulla fotbollssupportrar förväntar sig stora nyförvärv. 

För supportrar till Arsenal började dagen lovande. Trovärdiga källor som BBC och Sky Sports rapporterade att två försvarsspelare, David Luiz och Kieran Tierney var klara för klubben. 

Tierney kommer närmast från Celtic och det har hetat att skotten varit klar för Arsenal en längre tid. Men först nu, på deadline day, blev övergången klar. 

https://twitter.com/Arsenal/status/1159491564995043328

När det gäller David Luiz var det mer oväntat. Det tillhör inte vanligheterna att en spelare går mellan Chelsea och Arsenal och övergången hade inte heller sagts vara på gång. Men nu är det alltså klart att Arsenal värvar den 32-årige brasilianske landslagsmannen David Luiz. 

För en annan Londonklubb, Tottenham, bjöd dagens tidiga uppgifter på liknande glädjesignaler. Fulhams stora talang Ryan Sessegnon rapporterades klar för Spurs, och de uppgifterna kunde bekräftas senare under eftermiddagen. Betis argentinske mittfältare Giovani Lo Celso, läkarundersöktes under dagen och värvas av Tottenham. Lo Celso ansluter på ett låneavtal som innehåller en köpoption för Spurs. 

https://twitter.com/SpursOfficial/status/1159499807649685504

Tottenham var nära ytterligare en värvning, men det möjliga köpet av Juventus Paulo Dybala realiserades aldrig. Den argentinske anfallaren uppgavs enligt BBC vara nära en flytt till Spurs men Juventus ändrade sig och dessutom ska man inte ha kommit överens om lämpliga kontraktsvillkor för spelaren. 

Manchester United valde att inte värva några spelare under transferfönstrets sista dag. Däremot lämnade en profil klubben, då den belgiske sluggeranfallaren Romelu Lukaku skrev på för Inter. Lukaku kom till United för stora pengar och med stora förhoppningar men sejouren blev inte riktigt vad den lovade. 28 mål på 66 ligamatcher stannade Lukaku på. 

En svensk fick en ny klubbadress under torsdagen. Landslagets högerback Emil Krafth lämnar italienska Bologna och skrev på för Newcastle för en summa omkring 60 miljoner kronor.

https://twitter.com/NUFC/status/1159403944847785984

Saman Ghoddos, född i Malmö men spelandes för Iran, var på väg att skriva på för Championshipklubben Brentford. Flera medier rapporterade att den före detta Östersundsspelaren var på plats i England men enligt Expressen reste Ghoddos tillbaka till Frankrike under kvällen. Parterna kom inte överens om spelarens kontrakt. 

Premier Leagues transferfönster öppnar igen 1 januari 2020. I de spanska, italienska och tyska ligorna går det fortfarande att göra värvningar. Där stänger transferfönstret först 2 september.