Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 23:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hedvig-lindahl-inga-orosmoln-pa-min-himmel/

Fotboll

Hedvig Lindahl: Inga orosmoln på min himmel

Hedvig Lindahl firar segern mot Sydkorea. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Hedvig Lindahl höll nollan i VM-genrepet och någon ringrostighet var svår att upptäcka hos målvakten.

– Just nu finns inga orosmoln på min himmel, sade veteranen, som längtar till ännu ett stort mästerskap.

Lindahl hade inte så värt mycket att bestyra i sin 158:e landskamp och såg väl fungerande svenskt försvar.

Lite speltid i Chelsea har skapat oro om att den svenska landslagsmålvakten inte fått bästa tänkbara uppladdning inför VM-äventyret i Frankrike. Själv känner sig 36-åringen inte orolig.

– Det är säkert någon där ute som känner sig orolig, men jag känner mig bara stark och modig. Just nu finns inga orosmoln på min himmel, sade Lindahl efter 1–0-segern mot Sydkorea.

Hon tyckte att det var en rättvis seger, men höll med om att det fanns en hel del som inte stämde i det svenska spelet och att prestationen gick upp och ned.

– Stundtals spelade vi ut dem och stundtals var vi alldeles för passiva. I andra halvlek kändes det lite bättre, men vi har saker att jobba med, sade Lindahl.

För det är ett lag som liknar Sydkorea som Sverige ställs mot i VM-premiären om elva dagar. Även Chile har ett tekniskt lag, som gillar att ha mycket bollinnehav.

– Det är så här det kommer att se ut i VM. Vi måste komma högre upp i presspelet, sade Kosovare Asllani, som för dagen hade svårt att skapa de vassa chanserna och var mest nöjd med att det blev seger till slut.

Fridolina Rolfö höll med.

– Vi har en del att jobba med i presspelet. Vi tillåter dem att vända spelet alldeles för lätt, men jag tycker ändå att vi i andra halvlek tar över och det gör att vi kan avgöra matchen, sade Rolfö, som med sitt snygga förarbete såg till att Madelen Janogy blev matchvinnare.

Läs mer: Inhopparen hjälte i VM-genrepet mot Sydkorea