Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 01:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/helsingborg-kryssade-i-bottenmotet/

Fotboll

Helsingborg kryssade i bottenmötet

Helsingborgs Andreas Granqvist i diskussion med domaren. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Max Svensson träffade ribban.

Men Helsingborg fick nöja sig med 1–1 i bottenmötet med Falkenberg i allsvenskan i fotboll.

– Det var bara det sista lilla som saknades, säger HIF:s Alexander Farnerud.

TT Text

Helsingborg fick luft under vingarna när klubbikonen Henrik Larsson återvände som tränare i mitten av juni. Sju poäng på de tre första matcherna efter uppehållet gav nytt hopp för en förening i nedförsbacke, men sedan har det hackat för nykomlingen.

Två raka förluster var facit inför bottenmötet med Falkenberg.

Det blev ingen tredje – men HIF fick nöja sig med 1–1 mot hallänningarna, som nu har fem raka hemmamatcher utan förlust.

Det var också Falkenberg som inledde bäst och tog ledningen efter 14 minuter. En soloräd av John Chibuike. Den 30-årige anfallaren satte fart med bollen några meter in på offensiv halva, dribblade igenom bortaförsvaret och placerade in 1–0 lågt i vänstra hörnet.

– Jag är glad att få göra ett sådant mål. Vi satsade på att ta ledningen och det gick som vi hade tänkt, sade Chibuike till C More i paus.

– Han drev igenom alldeles för enkelt, suckade HIF:s Max Svensson.

Men efter målet ändrades matchbilden.

HIF tog över mer och mer, sökte sig framåt i jakten på en kvittering och hade bland annat ett skott i ribban i 33:e minuten av Max Svensson.

– Det var en skakig inledning, men sedan jobbade vi oss in i matchen. Men vi måste bli skarpare sista tredjedelen, sade Svensson i paus.

Lagkamraten Kundai Benyu tog honom på orden. I den 53:e minuten höll sig Celtic-lånet framme i straffområdet och forcerade in 1–1 sedan Andreas Landgren nickat ner en lyftning från Max Svensson.

Målet lyfte HIF, som i stora delar låste fast bollen på motståndarnas planhalva och metodiskt lät den vandra upp i banan. Men något ledningsmål kom aldrig.

Kryssmatchen innebär att Helsingborg är kvar på tolfte plats i tabellen, tre poäng före Falkenberg.

– Vi spelade jättebra fotboll i stora delar av matchen. Jag ser fram emot fortsättningen av säsongen, säger HIF:s Alexander Farnerud, som gjorde comeback efter långtidsskada, till C More.

Läs mer: Nalic hjälte när Eskilstuna tog tre poäng