Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/helsingborg-utslaget-av-division-1-lag/

Fotboll

Helsingborg utslaget av division 1-lag

Oskarshamns spelare jublar efter att Eric Persson gjort 1–1. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Helsingborg är ute ur Svenska cupen.

Skånelaget föll mot Oskarshamns AIK, just nu i botten av division 1, med 1–2 och misslyckas för andra året i rad att ta sig till turneringens gruppspel.

– Det är surt som fan såklart, säger Jakob Voelkerling Persson till C More.

TT Text

Med fyra förluster och ett kryss på de fem senaste matcherna i fotbollsallsvenskan är Helsingborg inne i en rejäl formsvacka.

Inte gick det bättre mot division 1-laget Oskarshamns AIK i Svenska cupens andra omgång. Med en reservbetonad elva, utan landslagsbacken och lagkaptenen Andreas Granqvist, rasade Skånelaget ur turneringen redan innan gruppspelet efter förlust mot Oskarshamn. Det är andra året i rad laget inte når gruppspelet sedan laget i fjol förlorade mot Eskilsminne.

– Vi visste om att de är tunga att möta, framför allt på inlägg och fasta situationer. Första halvlek är vi med riktigt bra trots många unga debutanter, säger Voelkerling Persson till C More.

För trots att Helsingborg inledde målskyttet på straff i den första halvleken (Charlie Weberg) tappade laget allt under matchens sista 45 minuter.

– I första pressade vi ner dem bättre, men i andra har vi för korta anfall och tröttar inte ut dem. Då får Oskarshamn ett jädra ”flow”, säger Voelkerling Persson.

Med drygt 20 minuter kvar av ordinarie tid kvitterade hemmalagets Erik Persson till 1–1 och kvarten senare fullbordade Christopher Christensson vändningen när han satte 2–1, även det på straff, vilket blev slutresultatet.

Bättre gick det däremot för de övriga allsvenska lagen (Falkenberg, IFK Göteborg, Elfsborg och Djurgården), som alla vann sina matcher och är klara för vårens gruppspel.

Samtidigt stod Brage för kvällens urladdning mot Dagsberg, hemmahörande i division 4. Superettanlaget från Borlänge hade lekstuga i 90 minuter och vann till slut med hela 12–0.

Läs mer: Sirius vidare i Svenska cupen efter straffdrama