Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/hoppet-inte-ute-for-gif-sundsvall-vann-i-kalmar/

Fotboll

Hoppet inte ute för Gif Sundsvall – vann i Kalmar

Sundsvalls Pol Roige Rodriguez jublar efter 0-2. Foto: Bildbyrån

Sundsvall hade inte vunnit en allsvensk fotbollsmatch sedan april.

Det ändrade laget på borta mot Kalmar.

Nya tränaren Tony Gustavsson och hans mannar fick fira en 2–0-seger som gav tre ytterst välbehövliga poäng i bottenstriden.

TT Text

Mycket kan hända på tre dagar. I lördags var det 24 grader varmt och det bjöds på en mycket bra allsvensk fotbollsmatch mellan Kalmar och Häcken. Då var det högt tempo, många målchanser och underhållande fotboll. 

På tisdagen var det tolv plusgrader, folktomt på läktarna och en fotboll som definitivt inte värmde i snålblåsten. 

Kanske var det stundens allvar som fick Kalmar och Sundsvall att spela väldigt försiktigt. De tre poängen som stod på spel var mycket viktiga för båda lagen, för Sundsvall nästan livsviktiga.

Det hände inte mycket under första halvlek, men när det gjorde det var det Kalmars 19-åriga talang Nils Fröling som kunde sätta lite fart och hade lagets enda avslut på mål. 

Sundsvall fick mycket hörnor, men de hade svårt att utnyttja dem. Fram till två minuter återstod av första halvlek. Lagkapten Carlos Garcia kom högst, Lucas Hägg Johansson var på bollen, men den gick via stolpen in i mål. 

Ett mycket viktigt mål. Och ett mål som gjorde att Sundsvall fick lite lugn i sitt spel.

”Giffarna” tätade till rejält i defensiven, låg rätt och när spelarna väl vann bollen var de noga med att inte bara slå bort den. Sundsvall fortsatte att vinna hörnor det var också på en sådan som 2–0-målet kom. Den här gången genom Pol Rodriguez som mycket vackert pricksköt in bollen från straffområdeslinjen. 

Kalmar, som också är i stort behov av poäng, hade mycket svårt att skapa chanser. Det var på fasta situationer de främsta chanserna kom, men utan att ge utdelning. 

Sundsvall kunde utan några större problem hålla undan och har i och med de tre poängen kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Segern var nya tränaren Tony Gustavssons första – och lagets första i allsvenskan sedan april.