Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

”Ibrahimovic the Destroyer”

Foto: Frank Augstein/AP

Zlatan Ibrahimovic är huvudperson i de brittiska tidningarnas drastiska rubriklekar sedan PSG skickat ut Chelsea ur Champions League. Svensken drämde in segermålet 2–1, och han var också inblandad i 1–0-målet.

”Oh, no, it’s Zlat man again”, skojar Daily Mail till det på sin förstasida, medan Daily Express på sin baksida har orden ”Take Zlat” i megaformat, med tillägget ”Ibrahimovic the Destroyer”, ”Ibrahimovic förstöraren”.

Daily Star hittar på Ibrahimovickommentaren ”Zlat’s yer lot” i en jätterubrik, ”Där har ni”, ungefär, och The Mirror slår fast: ”Zlat’s it”.

Mirror skriver också att Zlatan, som har kritiserats för att inte leverera tillräckligt i de verkligt avgörande matcherna, var ”befallande” på Chelseas hemmaarena Stamford Bridge.

”Down and out”, ”Utslaget”, skriver Daily Telegraph med syfte på det besegrade Londonlaget, och The Independent ordvitsar på PSG:s smeknamn med rubriken ”Chelsea left feeling bleu”.

I mer återhållsamma The Guardian och The Times konstateras sakligt att ”Ibrahimovic gör slut på Chelseas motstånd” respektive ”Zlatan skickar Chelsea i exil”.

I Frankrike har tidningen l’Equipe på sin sajt rubriken ”En perfekt kväll för PSG” under en bild på en Zlatan med utsträckta armar efter sitt 2-1-mål.

En nästan identisk redigering har Le Parisien: Zlatan med målgest och rubriken ”En perfekt kväll för Paris”

I samband med matchen i London på onsdagen poppade åter frågan upp om Zlatan kommer att fortsätta sin karriär i Premier League när kontraktet med Paris går ut om ett par månader – kanske återförenas med sin gamla tränare José Mourinho, som snart styr i Manchester United.

Men på en presskonferens inför matchen tonade Ibrahimovic ned spekulationerna. Han konstaterade bara att relationen med England, som länge var syrlig, blev ”perfekt” efter den legendariska landskampen den 14 november 2012 när han satte fyra mål mot engelsmännen.

Läs även: ”Zlatan tystade Stamford Bridge”

Johan Esks krönika: ”Kvällen då Zlatan erövrade England”