Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Influensan däckar Djurgårdsstjärnor inför cupmatch

Andreas Isaksson stod i mål mot Jönköping men drabbades sedan av den influensa som däckat fler av Djurgårdens nyckelspelare inför cupmatchen mot BK Häcken.
Andreas Isaksson stod i mål mot Jönköping men drabbades sedan av den influensa som däckat fler av Djurgårdens nyckelspelare inför cupmatchen mot BK Häcken. Foto: Henrik Isaksson/IBL

Influensan har slagit till mot Djurgården som tvingas ladda upp inför måndagens kvartsfinal i Svenska cupen mot BK Häcken utan flera av sina nyckelspelare.

– Det är både influensa och förkylningar, säger naprapaten Christian Andersson.

Det var tunga namn som saknades under Djurgårdens träning i Vinnarhallen på Bosön. Andreas Isaksson, Kevin Walker, Haris Radetinac, Amadou Jawo och Kerim Mrabti var inte på plats när tränaren Özcan Melkemichel blåste i gång tisdagens första träningspass.

Tidigare på försäsongen drabbades Djurgården av maginfluensan, det fanns till och med träningar utan målvakter på plats.

– Det var några som hade det tidigare, det isolerade vi bort så fort som möjligt.

Nu är det influensan som slår hårt mot laget.

 – Amadou Jawo har varit borta hela helgen, någon insjuknade i söndags och någon i måndags, berättar Christian Andersson. Det har gått runt i laget.

Andersson är inte orolig inför den viktiga cupmatchen mot Häcken på måndag hemma i Tele2 arena.

– Det är bättre att de är borta nu och vi tar det försiktigt med dem så att de kan vara med på måndag. Förmodligen är några av dem tillbaka i slutet av veckan.

Kerim Mrabti saknades inte på grund av influensa, han körde rehab på annat håll.

– Inga konstigheter, menar Andersson.

Så här långt har Djurgården bara Besard Sabovic på skadelistan. Sabovic var med i Vinnarhallen men löpte mest från kortsida till kortsida för att komma i gång efter den korsbandsskada han drabbades av för ett halvår sedan i samband med P19-landslagets EM-match mot Georgien.

Läs mer: Djurgården till kvartsfinal med tre raka gruppsegrar

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.