Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Inga planer på att ställa in Turkietmatchen

Terrorattentaten i Turkiet den senaste tiden har gett ett osäkert säkerhetsläge i delar av landet. Men det finns inget som tyder på att fotbollslandslagets träningsmatch mot Turkiet på skärtorsdagen kommer att ställas in på grund av detta.

Efter den senaste tidens terrorattentat så varnar Utrikesdepartementet (UD) för att resa till vissa områden i Turkiet. Men det är främst de sydöstra delarna av landet som man avråder från att resa till. Turistorterna i de sydvästra delarna av landet, där det svenska landslaget spelar sin match i Antalya omfattas inte av varningen.

– Vi har haft kontakt med det turkiska fotbollsförbundet och hört deras version och de menar att den delen av Turkiet inte är utsatt, säger Anders Sigurdson, säkerhetschef på svenska fotbollförbundet.

Han säger vidare att de följer UD:s rekommendationer som alltså är i linje med det turkiska fotbollsförbundets.

– Jag har hjälpt landslagsledningen att hitta relevant information och nu är det upp till dem att fatta det slutgiltiga beslutet, säger Anders Sigurdson.

Under tisdagen tar förbundskapten Erik Hamrén ut truppen till matcherna mot Turkiet och Tjeckien (den 29 mars på Friends Arena). Landskamperna är Sveriges första i förberedelserna inför EM i Frankrike.