Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Hamrén efter debuten: ”Det är pinsamt”

Foto: Fabrice Coffrini/AFP

Nye förbundskaptenen Erik Hamrén hoppades få igång den isländska vulkanen direkt i Nations League-premiären borta mot Schweiz.

Vulkanen imploderade i stället – och förlorade med hela 0–6 – deras största förlust på 17 år.

Den nytillträdde svenske förbundskaptenen Erik Hamrén kunde minst sagt fått en bättre start på sin Islandssejour. Må så vara att det lilla ölandet i norr, tack vare EM- och VM-kvalsuccér under de senaste åren, hamnat i den svåraste A-gruppen i det nystartade Nations League.

Likväl hade nog ingen förväntat sig att det skulle bli så svårt som det faktiskt blev för Island borta mot ett spelsuget Schweiz.

Steven Zuber satte tonen direkt i den 13:e minuten med ett rykande avslut upp i krysset. Denis Zackaria följde upp med 2–0 tio minuter senare – och sedan var det öppen gata.

När Admir Mehmedi avslutade ett schweiziskt mönsteranfall i den 82:a minuten så innebar det 6–0.

– När de gjorde 3–0 på en frispark tappade vi allt. Organisationen, tron. Det är mitt ansvar. Det är mitt ansvar som tränare att ge dem det, säger Erik Hamrén i C Mores sändning.

Men trots det så fortsatte även den blåklädda och tillresta delen av publiken att applådera och heja.

Det var i princip det enda positiva den nye förbundskaptenen, som såg minst sagt sammanbiten ut på sidlinjen, kunde ta med sig från sin första landskamp på nya jobbet.

– Jag får ursäkta mig till alla som följer isländskt fotboll för det här var pinsamt, säger Hamrén.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.