Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 15:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/jacob-une-larsson-vi-har-alla-chanser-att-ta-hem-guldet/

Fotboll

Jacob Une Larsson: ”Vi har alla chanser att ta hem guldet”

Djurgårdens Jacob Une Larsson. Foto: Bildbyrån

Djurgårdsspelarnas besvikelse var stor efter derbyförlusten. En förlust som innebar att de hamnade i en oviss guldstrid, i stället för att hålla avståndet till jagande lag. Med blickarna riktade ner i golvet lämnade spelarna Tele 2 Arena.

– Klart det var besvikelse när vi kom in i omklädningsrummet, sade mittbacken Jacob Une Larsson.

– Vissa behövde uttrycka sig, vissa gick mer in i sig själva. 

– Min första tanke är att vi gör en ganska bra match. Men att det är en kort period där vi släpper in dem i matchen. Och det kändes onödigt att låta dem göra två mål på oss, med tanke på hur få chanser de hade.

– Men det man grämer sig mest över är alla de bollar som inte gick in. Vi radade upp tillräckligt med chanser för att göra både 2–2 och 3–2.

Hur upplevde du de tre minuter när de gjorde två mål?

– Man försökte bara mana till lugn, att vi skulle fortsätta som vi gjort innan. Med tanke på att det såg ganska bra ut, både före och efter deras mål. 

Vilka följder får det för guldstriden?

– Det enda jag vet är att vi är kvar i en bra sits. Man ska inte se bakåt så mycket, utan vi har alla chanser att ta hem guldet. 

– Och jag tror att landslagsuppehållet kommer ganska lägligt, så man kan få bryta ihop någon dag och sedan är det upp på hästen igen. För det är rätt mycket kvar att spela om. Och jag tvekar inte en sekund på att vi kommer igen.