Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 12:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/janne-andersson-rorigaste-laget-hittills-i-landslaget/

Fotboll

Janne Andersson: Rörigaste läget hittills i landslaget

Sveriges förbundskapten Janne Andersson. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Marcus Danielsons agent reagerade starkt på att Djurgårdsbacken inte är med i landslaget. 

– Jag tror att jag är den sista som pissar på allsvenskan, svarar förbundskapten Janne Andersson.

Marcus Danielson har varit en bärande spelare i serieledande Djurgården under året, men togs inte ut till den EM-kvaltrupp som samlas för sin första träning på måndagskvällen.

– Vad fan är det frågan om? Det är en riktig jävla skandal. När allsvenskan är som hetast någonsin så har man en spelare som har presterat så jävla bra hela året och ändå inte kommer med. Vad är det för signal? Vad är man ute efter? Vad förväntas av en spelare. Man pissar på sin egen liga, sade Danielsons agent Arash Bayat till Aftonbladet förra veckan.

När Janne Andersson mötte pressen inför de stundande matcherna mot Färöarna och Norge fick han frågan om hur han ser på uttalandet.

– Jag konstaterar att vad han tycker kan jag inte påverka, så då undviker jag att bry mig så mycket om det, sade förbundskaptenen.

Vad gäller det symboliska i att ta ut spelare från just den inhemska serien påpekade Andersson att han har med andra spelare från allsvenskan.

– Jag har själv varit 19 år i allsvenskan, och gjort 496 allsvenska matcher. Jag tror att jag är den sista som pissar på allsvenskan. Marcus Danielson har gjort en kanonsäsong och är verkligen med i snacket. Den här gången kom han utanför, vi får se hur det blir nästa gång.

I övrigt medgav Andersson att det är just nu är ”det värsta någonsin” om man tittar på antalet spelare som inte får speltid i sina lag. Ludwig Augustinsson och Viktor Claesson är inte med på grund av skador, medan flera andra sitter på bänken.

– Ser det ut så här längre fram i höst så skulle jag nog vara mer bekymrad. Det kan vara så här i början på en säsong, jag hoppas att fler än vad det är nu spelar när säsongen sätter sig. Jag håller med om att det nog är det rörigaste hittills på det sättet.

Sverige möter Färöarna borta på torsdag och Norge hemma på söndag. Janne Andersson varnade för att flera lag har haft det tufft på Färöarnas konstgräsplan.

– Vi ska inte måla upp det som att det är Spanien borta vi ska möta, då möter vi en världsnation. Färöarna har haft kontinuitet under sin danske förbundskapten Lars Olsen. De visar en stolthet över att representera sitt land.

Läs mer: Norsk back missar EM-kvalet mot Sverige