Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/juventus-boss-stangs-av-ett-ar/

SPORT

Juventus-boss stängs av ett år

Foto: Marco Bertorello/AP

Juventus ordförande Andrea Agnelli stängs av från fotboll i ett år av Italiens fotbollsförbund för hanteringen av biljettförsäljning till fans i så kallade ultrasgrupper, varav många har kopplingar till organiserad brottslighet. Biljetter som senare har sålts på svarta börsen. Tre andra Juventus-anställda stängs också av.

TT-AFP Text

Det blir även böter på motsvarande 190.000 kronor för Agnelli och 2,9 miljoner kronor för Juventus. Klubben har sagt att Agnelli inte kommer att få något ytterligare internt straff.

Agnelli, som nyligen även tog över ordförandeskapet i storklubbarnas mäktiga intresseorganisation ECA, nekar till att han gjort något olagligt.

Ämnen i artikeln

Juventus F.C
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt